Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kıyak ihale: Ortada 5 milyon var ama proje yok

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kıyak ihale: Ortada 5 milyon var ama proje yok
Suriyeli öğrenciler için Fatih Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan 5 milyon bedelli 2 ihalenin Aktaş Turizm ve Taşımacılık'a verildiği ancak projenin uygulanmadığı ortaya çıktı.

Onur DALAR – Fırat YEŞİLÇINAR


ARTI GERÇEK- İstanbul Fatih’te Suriyeli öğrencilerin taşımalı eğitimi ve yaz okuluna gelen Suriyeli öğrencilerin taşınması için Fatih Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ve toplamda 5 milyon lira bedeli olan 2 ihalenin Aktaş Turizm ve Taşımacılık şirketine verildiği ve sonrasında projenin uygulanmadığı ortaya çıktı. Aynı hizmet ihalesi Kağıthane’de de yapılmış, proje uygulanmamıştı.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Suriyeli öğrencilerin taşımalı eğitimi için toplam bedeli 5 milyon olan 2 ayrı ihale açtı. İki ayrı ihaleyi de Aktaş Turizm ve Taşımacılık firması kazandı. Görüştüğümüz okul yetkilileri bu projenin hiçbir okulda uygulanmadığını söyledi. İsmini vermeyen yetkililer ve öğretmenler Suriyeli öğrencilerin okullarından evlerine yürüyerek gittiğini de ekledi. Öğretmenler bu projeyi duyduklarını ama herhangi bir okulda projenin uygulanmadığını söylediler. Öğretmenler bu projenin iptal edildiğini duyduklarını da dile getirdi.

PROJE İPTAL OLMADI

CHP’li Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu ise projenin iptal edilmediğine dikkat çekti. Soylu, ihalenin iptal başvurusu için de hiçbir firmanın başvurmadığını belirtti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM YETKİLİSİ İHALEYİ DOĞRULADI

Ulaştığımız  Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi ihaleyi doğruladı. Sonrasında yetkililere ulaşmaya çalıştık ama maalesef bu mümkün olmadı. Yetkililer bizi sürekli başka birimlere yönlendirdi. En son yönlendirdikleri birim ise yetkilinin toplantıda olduğunu söyledi.

Aktaş Turizm ve Taşımacılığa verilen 17.09.2018 ve 30.11.2018 arasındaki süreyi kapsayan ilk ihalede 4.166.767,56 lira, 06. 12. 2018 – 28.02.2019 tarihlerini kapsayan ikinci ihalede  1.069.776,00 lira Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kasasından çıktı.


KAĞITHANE’DE DE PROJE UYGULANMAMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da daha önce Kağıthane İlçe Müdürlüğü’nün Suriyeli çocukların taşımalı eğitimi için ödenen 2 milyon lirayı yerinde kullanmadığını Meclis gündemine taşımıştı. Kaya, "Bir ihbar mektubuyla ortaya çıkan olayda, İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Suriyeli öğrencilerin taşıması ihalesinde, hiçbir Suriyeli öğrenciyi taşımayan "Yücel Turizm" adlı bir firmaya, iki milyon liralık ödeme yaptığı iddia edilmektedir. Mektupta ayrıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Kurt’un, Suriyeli öğrencilerin taşımalı eğitim gördüğü 47 okuldaki okul müdürlerine baskı yaparak, görevden almakla, öğretmenlik yaptırmamakla tehdit ederek; taşınmayan öğrencileri çizelgelerde taşınmış gibi gösterilmesini sağladığı da iddia edilmektedir" demişti. Kaya, Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada ise ‘’Bunlar Suriyelilerin sırtından para yiyor. 35 milyar dolar harcadık diyorlar ama paraları demek ki bu şekilde yiyorlar’’ dedi.

MEB: AMAÇ ENTEGRASYON

Milli Eğitim Bakanlığı Yaz Okulu projesini geçtiğimiz aylarda başlattığını duyurmuştu. Projenin amacını ise şöyle açıklamıştı: "Ülkemizde geçici koruma kapsamında öğrenim gören Suriyeli öğrencilere Türkçe öğretmek ve öğrencilerin yaşadığı uyum sorunlarını en aza indirmek üzere bakanlığımız 21 ilde Türkçe Yaz Kursu Programı başlatmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar