Fatih Terim'e yedi maçtan men cezası verildi

Fatih Terim'e yedi maçtan men cezası verildi
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası iki takım arasında çıkan ve seyircilerin de karıştığı kavga ile ilgili PFDK verdiği cezaları açıkladı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen hafta oynanan maçın ardından iki takımın futbolcuları aradında çıkan kavganın cezası belli oldu. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kavgalı maçı değerlendirmek üzere bugün toplandı. Toplantının ardından futbolcu ve teknik adamlara verilen cezalar açıklandı.

PFDK'nın aldığı karara göre; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 7 maç men ve 65 bin TL para cezası, Terim'in yardımcısı Hasan Şaş 8 maç men ve 20 bin 800 TL para cezası, sarı kırmızılı futbolculardan Badou N'diaye 5 maç men ve 13 bin TL para cezası, Ryan Donk 6 maç men ve 15 bin 600 TL para cezası, Garry Rodrigues 3 maç men ve 7 bin 800 TL para cezası, Mariano ise 5 bin TL para cezasına çarptırıldı.
 
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz için ceza verilmesine yer olmadığı kaydedilirken, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'ın ise ihtar cezası aldığı belirtildi.

Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş'la maç sonrası Fenerbahçeli futboclularla arbede yaşamıştı. 

FENERBAHÇE'DEN 3 FUTBOLCUYA CEZA

Fenerbahçe cephesinde ise futbolculardan Jailson 8 maç men ve 20 bin 800 TL para cezası, Roberto Soldado ise 6 maç men ve 15 bin 600 TL para cezası aldı.

Öte yandan Galatasaray Spor Kulübü, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 60 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle ise 25 bin TL para cezası alırken, Fenerbahçe Spor Kulübü ise takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 12 bin TL cezaya çarptırıldı. Ayrıca belli tribünlerde yer alan sarı kırmızılı taraftarlara da kart blokesi cezası verildi.

FUTBOLCU VE TEKNİK ADAMLARIN ALDIĞI CEZALAR: 

Fatih Terim: 7 maç men

Hasan Şaş: 8 maç men

Badou N'diaye: 5 maç men

Ryan Donk: 6 maç men

Garry Rodrigues: 3 maç men

Jailson: 8 maç men

Soldado: 6 maç men

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar