Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu

Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu
Ankara Barosu, Fatih Tezcan'ın Şafak Gazetesi'nde 29 Ekim'de atılan manşeti eleştirmesi üzerine suç duyurunda bulundu.

Geçtiğimiz gün Şafak Gazetesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı manşetini  "Cumhuriyet'i getiriyorum' yalanıyla başa geçtikten sonra Devlet ve Millet düşmanlarına verdiği sözlerin gereği olarak 15 sene Cumhur'dan kaçan, Millet'in Egemenliği'nden rakı bardaklarına sığınan bir İslam Düşmanını, 3 kuruş için tepenize oturtmaya değer miydi" ifadeleriyle eleştiren Fatih Tezcan'a, Ankara Barosu tarafından suç duyurusunda bulundu. 

TEZCAN, 1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR

Tezcan hakkında geçmişte attığı tweetler nedeniyle 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’a aykırılık iddiasıyla soruşturma başlatılması talep edilmişti. Söz konusu suça 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Suçun basın yoluyla işlenmesi sonucu ceza yarı yarıya artırılıyor. 

 

 

Fatih Tezcan'ın tweet'ine, yanıt veren İYİ Partili Mehmet Aslan, "Bu vatan haini şerefsizi ya tutuklarsınız ya da çöplükten toplarsınız" ifadeleriyle tepki göstermiş, Fatih Tezcan da bu sözlerin ardından paylaştığı mesaja, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü etiketleyip, "Kamuoyunun bilgisine, bizzat F.Gülen’in susturulma emri verdiği, ismi terör örgütlerinin suikast listelerinde yazılan ve Devletin her şeyi bildiği biri olarak yineliyorum: Şahsıma yapılacak muhtemel saldırıya, TCK 25'a istinaden en caydırıcı şekilde mukabele edeceğiz! @EmniyetGM" ifadeleriyle Mehmet Aslan'ı ihbar etmişti.

(HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar