Fed politika faizinde değişikliğe gitmedi

Fed politika faizinde değişikliğe gitmedi
ABD Merkez Bankası Fed politika faizini yüzde 2.25 - yüzde 2.50 aralığında sabit tuttu.

ABD Merkez Bankası Fed politika faizini %2.25 - %2.50 aralığında sabit tuttu.

Bloomberg'e göre, Fed açıklamasından "kademeli faiz artırımı" ifadesi kaldırıldı. ABD Mekrez Bankası ileri dönemdeki hareketlere ilişkin "sabırlı" olmayı taahhüt etti.

Fed'in bilanço normalleşmesinde ayarlamaya gitmeye hazırlandığı belirtildi. Fed’in kararından önce 5.27 liradan işlen gören dolar kuru, açıklamanın ardından 5.23 liraya kadar geriledi.

FED BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI 

Fed Başkanı Jerome Powell, politika toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında "Ekonomiyi en iyi şekilde desteklemenin yolu faiz konusunda sabırlı olmak" dedi.

Çin ve Avrupa'da büyümenin yavaşladığını söyleyen Fed Başkanı, Fed poliikalarının veriye bağlı olduğunun altını çizdi. "Sürdürülebilir ekonomik faaliyet ve güçlü işgücü piyasası bekliyoruz." diyen Powell, ABD ekonomisinin mükemmel bir noktada olduğunu söyledi.

Enflasyonun yüzde 2'lik hedefe yakın kaldığını ifade eden Fed Başkanı, ekonomiyi en iyi şekilde desteklemenin yolunun sabırlı olmak olduğunun altını çizdi. Powell, sabırlı olma süresinin ne zaman biteceğinin tamamen verilere bağlı olduğunu söyledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu aşağı çekmeye devam edeceğini söyleyen Powell, merkez bankasının bilanço daraltılması planını anlatmada önemli ilerleme kaydettiğini belirtti. Powell, "Faizlerden sonra bilançoyu ve sözlü yönlendirmeyi kullanabiliriz." dedi. (Kaynak: Bloomberg/DHA) 

Öne Çıkanlar