FEMEN'in kurucusu intihar etti

FEMEN'in kurucusu intihar etti
FEMEN'in kurucularından Ukraynalı Oksana Shachko, Paris'teki evinde ölü halde bulundu.

Sıra dışı eylemleriyle zaman zaman gündeme gelen FEMEN grubunun kurucusu Oksana Shachko'nun intihar ettiği belirtildi. FEMEN'in kurucularından biri olan 31 yaşındaki Ukraynalı Oksana Shachko'nun Fransa'nın başkenti Paris'te intihar ettiği ortaya çıktı. 

Shachko'nun arkasında İngilizce, 'Hepiniz sahtesiniz' yazılı bir not bıraktığı belirtildi. Ukraynalı aktivist geçtiğimiz 2 yıl içersinde iki kez daha intihara teşebbüs ettiği de belirtildi.  Ukraynalı feminist aktivistin intihar etme sebebine ilişkin yakınları ya da soruşturmacılar tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Çıplak protesto eylemleriyle tanınan feminist örgüt FEMEN 2008'de Ukrayna'da kurulmuş ve 2012'de Fransa'da tescillenmişti. Organizasyonun birçok ülkeden üyesi olsa da çoğunluğunu Ukraynalı kadın öğrenciler oluşturuyor.

"PARİS'İN BOHEM HAYAT BİÇİMİ ONU TÜKETTİ"

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan bir arkadaşı, Saçko'nun resim sergileri düzenlediğini ve pek çok varlıklı insanla arkadaşlık ettiğini belirtirken, "Paris'in bohem hayat biçimi onu tüketti" ifadelerini kullandı.

OKSANA SHACHKO KİMDİR?
Oksana Shachko, 31 Ocak 1987 tarihinde dünyaya geldi. Khmelnitski'de doğdu ancak Kiev'e taşındı. Aynı zamanda oyuncu ve ressam olan Oksana Shachko, Nisan 2008'de Anna Hutsol ve Alexandra Shevchenko ile birlikte FEMEN’i kurdu. 2014'te "Ye Suis Femen" (Ben Femen'im) yayınlandı ve bu proje belgesel ödülüne layık görüldü. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar