Fenerbahçe Cocu'yu görevden aldı

Fenerbahçe Cocu'yu görevden aldı
Fenerbahçe, teknik direktör Phillip Cocu'nun görevden alındığını Twitter'dan duyurdu.

Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi, Ankaragücü yenilgisinin ardından 'acil' çağrıyla yaptığı toplantıyla, teknik direktör Phillip Cocu'yu görevden aldı.

Kararı resmi Twitter hesabından duyuran Fenerbahçe Spor Kulübü, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Futbol A takımı teknik direktörümüz Phillip Cocu bu akşam itibariyle görevinden alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Görevine son verilen teknik direktör Phillip Cocu, karşılaşmanın oynandığı Ülker Stadyumu’nu terk ederken takım otobüsüne binmedi. Cocu, yardımcıları ile birlikte özel bir araca binerek stattan ayrıldı.

Fenerbahçe-Ankaragücü maçnın son dakikalarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sportif direktör Damien Comolli ile bir görüşme gerçekleştirdiği görüşmede Hollandalı çalıştırıcının görevden alınmasının konuşulduğu ortaya çıktı.

1 YILLIK MAAŞI FESİH BEDELİ OLARAK ÖDENECEK

Phillip Cocu’nun görevine son verilmesinin ardından teknikdirektörün tazminat alıp almayacağı tartışılmaya başlandı. Fenerbahça Kulübü ile Cocu arasında imzalanan sözleşmenin ve olası bir fesih durumunda ne kadar tazminat alacağı ile ilgili Başkan Ali Koç daha önce bir açıklama yapmıştı.

Açıklamaya göre, Fenerbahçe Kulübü Cocu’ya sözleşme fesih bedeli olarak sadece 1 yıllık maaşını ödeyecek. Cocu’nun 3 yıllık anlaşması bulunuyordu. (SPOR SERVİSİ)

Öne Çıkanlar