Feyzioğlu doların nasıl 2 liraya düşeceğini açıkladı

Feyzioğlu doların nasıl 2 liraya düşeceğini açıkladı
Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yapısının değişmesinin ekonomiyi de olumlu etkileyeceğini belirtti, 'HSK bugün değişsin dolar 2 lira düşer' dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'nda bir grup gazeteciyle sohbet etti. Feyzioğlu, sorular üzerine Adli Yıl Açılış Töreni’nde gündeme getirdiği HSK’nın yapısının Meclis’te uzlaşma ile yeniden düzenlenmesi önerisini anlattı.

Ekimde yeni yasama yılının başlamasıyla Meclis gündemine yargı paketlerinin geleceğini ifade eden Feyzioğlu, "HSK’nın yapısını da hadi gelin değiştirelim" dedi.

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, baroların da aralarında bulunduğu meslek örgütlerinin seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik önerisinin kendi gündemlerinde olmadığını belirterek, böyle bir değişikliğe "sıcak bakıp bakmayacaklarına" da önlerine geldiğinde karar vereceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Beştepe yerleşkesinde yapılan yeni adli yıl açılış törenine katılması muhalefet ve bazı barolar tarafından eleştiri konusu olan TBB Başkanı Feyzioğlu, akşam da Yargıtay'ın TBMM bahçesinde verdiği resepsiyona katıldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre resepsiyonda, bir grup gazeteciyle sohbet eden Feyzioğlu, adli yıl açılış töreninde siyasi partilere HSK'nın yapısının değiştirilmesi konusunda yaptığı çağrıya ilişkin soruları da yanıtladı. Sadece HSK'nın yapısının değiştirilmesi için dar kapsamlı anayasa değişikliği önereren Feyzioğlu, değişikliğin "eskiye dönüş" olmaması gerektiğini vurguladı. Feyzioğlu, HSK değişikliğine ilişkin önerilerini de şöyle anlattı:

"2017'de değişiklik önerisi geldi. 'Bu yanlış' dedim. Hiç denenmemiş bir şey söylüyorum; üyelerin yarısını 5'te 3 (360 oy) uzlaşma zorunluluğu getirerek, Meclis'te seçelim. Kalan yarısını da Yargıtay ve Danıştay kurullarından. Kurul'da bakan ve bakan yardımcısı da çıkmalı. Yargıtay Başkanı Hakimler Kurulu Başkanı, Yargıtay Başsavcısı da Savcılar Kurulu Başkanı olsun. Bu Avrupa Konseyi'ne de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de uygun. Biz en yapıcı öneriyi ortaya koyduk. Ama bunu, büyük bir anayasa değişikliği paketi içine alalım dediğiniz anda ölür."

Feyzioğlu, sadece HSK yapısının değişikliğine dair dar kapsamlı bir Anayasa değişikliği önerisinin TBMM'den çıkarılabileceğini belirtirken "HSK bugün değişsin, dolar 2 lira düşer. Yabancı yatırımcıya nasıl güzel bir mesaj veririz. HSK'nın yapısını değiştiriyoruz cümlesi bile yeter" diye konuştu.

Öne Çıkanlar