Feyzioğlu'ndan kayyım yorumu: Sandığa güvenmeliyiz

Feyzioğlu'ndan kayyım yorumu: Sandığa güvenmeliyiz
HDP'li 3 belediyeye kayyım atanması hakkında konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu, 'Vatandaş demokrasiye küserse bundan hepimiz sıkıntı çekeriz' dedi.

Yargıtay'ın daveti ile; Saray'da yapılacak olan yeni adli yıl açılış törenine katılacağını duyuran Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu HDP'li belediyelere kayyım atanmasını doğru bulmadığını söyledi.
 
Saray'daki toplantıya katıldığı için çok sayıda barodan eleştiri alan Metin Feyzioğlu törende yapacağı konuşmada yargı reformuna değineceğini söyledi.

Habertürk canlı yayınına katılan ve "Barolardan gelen tüm eleştiriler ağır olsun olmasın başımın üstünde" diye konuşan Feyzioğlu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanması hakkında, "4 ayda ne olmuş olabilir diye bir soru işareti koyuyorlar. İdari tasarrufla seçilmiş insanların görevden alınması halkta çok büyük tepki yaratıyor. Bunun yolu bu değil adli yol olmalıdır. Adli yolun da güvenilir olması lazım" dedi.

Seçilmiş kişilerin yargı kararıyla görevden alınması gerektiğini belirten Feyzioğlu, "Olması gereken açısından kanun bu yetkiyi idari makamlara vermemeli. İlla ki yargısal işlemle olmalıdır. Bağımsız, keyfilikten uzak karar veren bir yargıyı inşa etmek lazımdı" diye konuştu.

"Vatandaş demokrasiye küserse bundan hepimiz sıkıntı çekeriz" diyen Metin Feyzioğlu, "Sandığa güvenmeliyiz. Demokrasiyi Türkiye’nin her santimetre karesinde eksiksiz yaşayalım. Suçsuzluk karinesini tüm vatandaşlarımız için geçerli hak olarak benimseyelim. Sözün özü; seçilmiş kişilerin idari işlemle görevden alınması ilk bakışta demokrasiyle bağdaşmıyor. Çok çok zorunlu halde bunu yapıyorsanız, hemen yargıya intikal ettirirsiniz. Vatanın her karış toprağında hukukun aynı şekilde uygulanması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

'HER BARO KENDİ KARARINI VERİR'

Kendisine yönelik eleştiri ve tepkileri de değerlendiren Feyzioğlu, "Katılma ve katılmama kararı alan tüm barolarımıza saygı duyuyoruz. Biz katılma kararı aldık ve bu kararımıza saygı duyulmasını bekliyoruz. Türkiye Barolar Birliği çatı örgüttür. Her baro kendi şehrinde tartışır, konuşur bir karar alır. Kamuoyuyla paylaşmak istiyorsa paylaşır. Bu açıklamaların mümkün olduğunca yapıcı olmasını arzu ederiz. Çoğu da bu şekilde. Barolarımızın dışında saldırılar oldu. Bunları bir kenara bırakıyorum. Barolarımızın eleştirilerini bekliyorduk, Yargıtay’a yönelik serzenişlerini bekliyorduk. Barolardan gelen tüm eleştiriler ağır olsun, olmasın başımın üstüne. Biz aynı yolda, aynı mücadeleyi yapıyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar