FIFA Başkanı'nı ağırlayan Trump'tan medyaya kırmızı kart

FIFA Başkanı'nı ağırlayan Trump'tan medyaya kırmızı kart
'Görev sürem uzatılmazsa medya çok sıkıcı olacak'

ABD Başkanı Donald Trump, ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 Dünya Kupası hazırlıklarını ele almak için FIFA Başkanı Gianni Infantino'yu ağırladı. Trump Infantino'nun kendisine hediye ettiği kırmızı kartı basına gösterdi.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD Başkanı Trump,  ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 Dünya Kupası hazırlıklarını ele almak için FIFA Başkanı Infantino'yu Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te ağırladı. Trump burada yaptığı açıklamada "Bu çok önemli organizasyonu kazandığımız için çok müteşekkirim" dedi.

Rusya'da yapılan FIFA 68. olağan kongresinde yapılan oylamada  2026 yılında düzenlenecek 23. Dünya Kupası'nın ev sahibi, Fas'ı geride bırakan ABD, Kanada ve Meksika ortaklığı olmuştu.



'GÖREV SÜREM UZATILMAZSA MEDYA ÇOK SIKICI OLACAK'

Trump görüşmede Dünya Kupası sırasında ABD Başkanlığı görevinde olmayabileceğini söyleyerek "Burada olmayacağım. Ama belki görev süremi uzatırlar" dedi.

Trump, Oval Ofis'teki medya mensuplarına da takılarak "Çünkü bunu görmek istediklerini biliyorum. Görev sürem uzatılmazsa medya çok sıkıcı olacak. Sanırım hepsi işini kaybedecek" ifadelerini kullandı.

Infantino Trump'a 2026 yılını temsil eden '26' sırt numaralı bir forma ile 45. ABD Başkanı olması nedeniyle '45' sırt numaralı bir diğer forma hediye etti.

 

Infantino adından Trump'a sarı ve kırmızı kartlar hediye ederek "Bu sizin için kullanışlı olabilir. Futbolda sarı ve kırmızı kartlarımız var. Sarı uyarı için, kırmızı kart ise birini dışarı atmak istediğinizde" dedi.

Trump da ardından gülerek Oval Ofis'teki gazetecilere kırmızı kart gösterdi. Trump "Bu çok iyi. Bunu sevdim" derken Infantino da "Bu sizin bir sonraki medya toplantınız için" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar