Orman: Bankalar Birliği süreci kötü yönetildi

Orman: Bankalar Birliği süreci kötü yönetildi
Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, 'Bankalar Birliği süreci kötü yönetildi. Sanki kulüplere yönetim atanacak gibi bir algı oluştu. Öyle bir şey yok' dedi.

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Kulüpler Birliği Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Mevcut ekonomik şartların, ülke futbolunu geriye götüreceğini söyleyen Orman, yayıncı kuruluşla yapılacak olan görüşmeyle ilgili olarak da "Aynı gemideyiz. Herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Orman, "Bankalar Birliği süreci kötü yönetildi. Sanki kulüplere yönetim atanacak gibi bir algı oluştu. Öyle bir şey yok. Karşılıklı olarak menfaatlerimizi korumak için oturup konuşacağız" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin kulüplerin borçlarını yapılandırmasının yanı sıra, kulüplere bankalar tarafından yetkili atanacağı iddiasıyla ilgili konuşan Orman, Bankalar Birliği süreciyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ne öyle bir talep var ne de bir görüşme. Futbol çok popüler bir oyun olduğu için konular farklı noktalara getirilebiliyor. Yaklaşık altı aydır bu konuyu kamuoyuna izah edemedik. Demek ki bizde de hata var. Sanki kulüpleri kurtarma projesi olarak ifade edildi. Ülkede bir sıkıntı var. Bütün bankalar yeniden yapılandırma yapıyorlar. Bunu bireysel olarak da yapıyorlar. Kredi kartını ödeyemeyenlere bir şeyler yapıyorlar, devletimiz vergi ödemelerine karşılık bir şey yapıyor. Çiftçimize karşı, Türkiye'nin en büyük gururu olan gruplara karşı bir şeyler yapılıyor. Şu anki süreç böyle bir süreç. Futbol da uzayda oynanan bir şey değil bu ülkede oynanıyor. Kurlardaki artış bizi zora soktu, kulüplerin daralması lazım. Transfer sezonu da eskisi geçmiyor. Herkes temkinli hareket etmek zorunda. Böyle de geçecek gibi gözüküyor. Önümüz netleşince herkesin anlayacağı bir resim ortaya çıkar" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar