Filistin'de Süleyman Tapınağı infiali

Filistin'de Süleyman Tapınağı infiali
ABD'nin Kudüs elçisine verilen fotoğrafta Mescid-i Aksa yerinde Süleyman Tapınağı'nın yer alması Filistin'de infiale neden oldu

İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sonrası nedeniyle hem Filistin’de hem de tüm dünyada büyük tepki çeken ABD Yönetimi yine infial yaratacak bir adıma attı.

ABD'nin Kudüs Büyükelçisi' David Friedman'a 'Achiya' isimli bir yardım kuruluşu tarafından Kudüs'ün havadan çekilmiş bir fotoğrafı hediye edildi. İlk bakışta sıradan gibi görünen fotoğrafa yakından bakıldığında Filistinliler arasında infial yaratan bir detay yer alıyor.  Fotoğrafta Harem-üş Şerif alanında yer alan ve Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra'nın yerinde Hz. Süleyman Tapınağı yeniden inşa edilmiş halde gözüküyor

Fotoğrafı ABD Büyükelçisi'ne hediye eden 'Achiya', öğrenme engelli çocuklara yardım eden bir kuruluş olarak tanınıyor.

‘ELÇİ FARKINDA DEĞİLDİ’
ABD Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada "Friedman önüne tutulan fotoğrafta ne olduğunun farkında değildi. Ziyaretinin böyle bir ihtilaf yaratmak için suistimal edilmesinden derinden hayal kırıklığına uğradı. Amerikan politikası çok nettir: Harem-üş Şerif ile Tapınak Dağı'nın statükosunu destekliyoruz" denildi.

Bu açıklamaya rağmen Filistin’den tepkiler geldi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanı Şeyh Mahmud Habbaş da ABD ile İsrail'e yanıt verilmesini istedi. ABD Büyükelçisi'ni 'yerleşimci, terörist' diye niteleyen Habbaş, Kudüs'te Müslümanların kutsal yerlerinin yok edilmesi için provokasyonların tırmandığına dikkat çekip Arapların ve Müslümanların bu provokasyonlara karşılık vermesi çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar