Filiz Ali 'Kültür Servisi'nde

Filiz Ali 'Kültür Servisi'nde
Sabahattin Ali'nin eserlerinin telif hakkı kalktı. Peki bu durum edebi mirası tehdit ediyor mu? Kızı Filiz Ali, Aslı Uluşahin'in sorularını yanıtlayacak.

Bugün Artı TV'de ilk olarak Türkiye'de yaşanan insan hakları sorunlarını ekranlara taşıyan İnsan Hakları Ajandası'nı izliyoruz. Ardından sanat ve edebiyat dünyasındaki gelişmeler Kültür Servisi programında tartışılıyor. Son olarak Ayşe Çavdar ile psikolog Ekrem Düzen, Mevzu Ciddi'de dostluğun aidiyet ve mülkiyet kavramları ilişkisini konuşacaklar.

İNSAN HAKLARI AJANDASI

Türkiye'de bireysel silahlanma ve ateşli silahlara erişim kolaylığı İnsan Hakları Ajandası'nda. 

Veysel Ok'un sunduğu İnsan Hakları Ajandası, bireysel silahlanmaya odaklanıyor. Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatrist Umut Akcan, silahlanmanın nedenlerini ve nasıl engellenebileceğini tartışıyor.

Öldürülen Helin Palandöken cinayeti de programda tüm yönleriyle ele alınıyor. Baba Nihat Palandöken yaşananları anlatacak.

İnsan Hakları Ajandası bugün (Cumartesi) 18.00'de Artı TV'de.

KÜLTÜR SERVİSİ

Edebiyat dünyasının usta kalemlerinden Sabahattin Ali'nin öldürülmesinin üzerinden 70 yıl geçti. Cinayetteki sır perdesi hâlâ aralanmadı; ancak eserlerinin telif hakları serbest kaldı. 1 Ocak'tan itibaren birçok yayınevi Sabahattin Ali kitaplarını yayınlamaya başladı. Peki bu durum edebi mirası tehdit ediyor mu? 

Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali, 70 yılda yaşananları ve yazarın kitaplarına artan ilgiliyi Kültür Servisi'nde değerlendirecek.

Aslı Uluşahin'in sunduğu Kültür Servisi bugün (Cumartesi) 21.00'de Artı TV'de.

MEVZU CİDDİ

Bu hafta Mevzu Ciddi'de Ekrem Düzen ve Ayşe Çavdar, dostluğun birbiriyle çelişen tariflerini ve hayatımızdaki yerini tartışacaklar. "Dostlukla aidiyet ve mülkiyet arasındaki ilişki ne? Dost ille de yarasından mı sevilir?" sorularına cevap arayacaklar.

Ayşe Çavdar'ın sunduğu Mevzu Ciddi bugün (Cumartesi) 22.00'de Artı TV'de.

Artı TV, Hotbird 13° Doğu uydusu üzerinden, 11054 Horizontal (yatay), 27500 frekanslarıyla veya www.artitv.tv internet adresi üzerinden izlenebilir.

Öne Çıkanlar