Finans yönetimi İslami bankacılara emanet

Finans yönetimi İslami bankacılara emanet
Finans yönetiminin tüm koltuklarına kariyerlerine katılım bankalarında başlayan isimler yerleştirildi. Aynı tablo son olarak Rekabet Kurumu'nda da yaşandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Rekabet Kurumu Başkanlığı'na Birol Küle, ikinci başkanlığa ise Arslan Narin atandı.

Finans yönetiminin tüm koltuklarına, kariyerlerine katılım bankalarında başlayan isimler yerleştirildi. Aynı tablo bugün Rekabet Kurumu'nda da yaşandı.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, halihazırda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Eximbank Genel Müdürü Ali Güney geçmişte Suudi sermayeli İslami banka Faisal Finans'ta görev yapmıştı.

Rekabet Kurumu'na atanan Birol Küle de kariyerine bir İslami banka olan Al Baraka Türk'te başlayan isimlerden. Küle, buradan sonra 1996 ile 2007 yılları arasında Bank Asya'da görev yaptıktan sonra 2007'de diğer bir İslami banka Kuveyt Türk'e transfer oldu.

Rekabet Kurulu Başkan yardımcısı olarak atanan Arslan Narin ise AKP sempatizanı olduğunu gizlemiyor. Sosyal medya hesabından 22 Ağustos'ta AKP videosu paylaşmıştı.

Rekabet Kurumu'nun görevi gereği bağımsız davranması bekleniyor.

Öne Çıkanlar