Finlandiyalı ressam gıda ihtiyacını çöpten karşılıyor

Finlandiyalı ressam gıda ihtiyacını çöpten karşılıyor
'Çöpe dalmak etik açıdan dünya anlayışıma uygun.'

Finlandiyalı ressam Nadja Andersson yiyecek ihtiyacını marketlerin çöp konteynerlerine attıkları gıda ve içeceklerden karşılıyor. Helsinki’de yaşayan 26 yaşındaki Andersson, ressam ve çizgi roman yazarı. Son çizgi romanı "Tavukların Şenliği" geçtiğimiz yıl yayınlandı. Andersson’un değişik kurum ve vakıflardan aldığı 3 ödülü var.

Yapılan araştırmalar Finlandiyalıların yılda kişi başına 24 kilo yenilebilir durumdaki yiyecekleri çöpe arttığını gösteriyor. Bozulan ve yenilemeyecek duruma gelen yiyeceklerle birlikte bu rakam kişi başına 80 kiloya yükseliyor. Andersson’da gıda ihtiyacını çöplerden karşılama düşüncesi 19 yaşında iken Norveç’te yaz tatilinde bir restoranda çalıştığı sırada yenilebilir durumdaki yemeklerin çöpe atıldığını gördüğünde ortaya çıkmış.

‘ÇÖPE DALMAK’ ETİK AÇIDAN DÜNYA ANLAYIŞIMA UYGUN

İş bitimi çöpe atılan yemekleri alıp eve götürdüğünü söyleyen Andersson, "Bu mağaza ve restoranların oldukça iyi ve taze gıdaları çöpe attıklarının farkına varmama neden oldu" diyor.

"BAŞLARDA UTANIYORDUM"

Başlangıçta çöpte yiyecek aramanın biraz utanma duygusu yarattığını ve bunun zamanla geçtiğini belirttikten sonra duygularını şu cümlelerle ifade ediyor.

"Çok ilginç ama yaptığımdan gerçekten utanmıyorum. Ama bazen başkalarının eşyalarını karıştırdığım hissine kapılıyorum. Daha fazla yiyecek buldukça daha fazla gururlu olduğum duygusuna kapılıyorum." Evrensel'de yer alan haberde başlangıçta çöplerden yiyecek topladığını gizleyen ve arkadaşlarına anlatmayan Andersson, bir süreden beri bulduğu gıdaların resimlerini Instagram hesabında yayımlıyor. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar