Fitch: Pozitif görünüm için çok daha fazla ilerleme gerek

Fitch: Pozitif görünüm için çok daha fazla ilerleme gerek
Moody's'ten arka arkaya gelen not indirimlerinin ardından Fitch, Türkiye'nin görünümünün pozitife geçebilmesi için çok fazla ilerleme görülebilmesi gerektiğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten arka arkaya gelen not indirimlerinin ardından gözler kredi derecelendirme kuruluşlarına çevrildi.

Fitch Ratings İdari Direktörü Edward Parker, Türkiye ekonomisine dair yorumlarını paylaştı. Bloomberg’de yer alan haberde Parker’ın, "Türkiye’de enflasyondaki düşüşün hızlanmasını bekliyoruz" demesi dikkat çekti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, cari açıktaki düşüşe vurgu yaparak, Türkiye’de geçen yazdan bu yana gelişmelerin "dikkat çekici" olduğunu belirten Parker, buna karşın Fitch’in pozitif görünüme geçmek için çok daha fazla ilerleme görmesi gerektiğini dile getirdi.

Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunu mayıs ayında yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altı olan BB’de teyit etmiş ve görünümün ise negatif olduğunu açıklamıştı.

Merkez Bankası’nın kredibiletisinin "zayıf" olduğunu söyleyen Fitch idari direktörü, yeni politika hatalarının ihtimal dışı bırakılamayacağını kaydetti.

Parker, Türkiye’nin toplam borç stokunun GSYİH’ye oranının düşük kalmasını beklediğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar