Fiyat etiketine tarih şartı

Fiyat etiketine tarih şartı
Yönetmelik yayımı tarihinden on beş gün sonra yürürlüğe girecek.

Fiyat etiketi yönetmeliğinde yapılan değişiklikle yerli üretim ayrıştırılacak. Ayrıca, malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih de etiketin üzerinde yer alacak.

Ticaret Bakanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla Fiyat Etiketi Yönetmeliğine, üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işarete yer verilmesi şartı eklendi.

Malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih de etikette bulunacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Son zamanlarda yaşanan fiyat dalgalanmaları, fiyat etiketi mevzuatında tüketici lehine düzenlemeler yapılarak ek tedbirlerin alınması gerekliliğini doğurmuştur. Bu doğrultuda satış ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarihin fiyat etiketlerinde belirtilmesi zorunluluğu getirilerek, tüketicilerin bilgilendirilme hakkının korunması konusunda bir adım daha ileri gidilmesi hedeflenmiştir." denildi.

Bununla birlikte tüketicilerin yerli ürünler hakkında bilgi sahibi olması, yerli ürünlerin tüketiminin özendirilmesi, teşvik edilmesi ve söz konusu ürünlerle ilgili farkındalık oluşturulması amacı ile Türkiye'de üretilen mallar için etiketlerin üzerine yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilerek, ekonomik istikrara katkı sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Yönetmelik, on beş gün sonra yürürlüğe girecek. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar