Dünyanın en güçlü kadınları açıklandı: Merkel yine zirvede

Dünyanın en güçlü kadınları açıklandı: Merkel yine zirvede
Forbes dergisinin her yıl hazırladığı 'dünyanın en güçlü kadınları' listesinin sonuçlarına göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel dünyanın en güçlü kadını seçildi.

Forbes dergisinin her yıl hazırladığı 'dünyanın en güçlü kadınları' listesinin sonuçları açıklandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, dünyanın en güçlü kadını seçildi. Listeye Türkiye'den sadece Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı girdi. Güler Sabancı dünyanın en güçlü 73'üncü kadını seçildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Forbes dergisinin yıllık dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında 2019'da ilk sıraya yerleşti. Merkel üst üste dokuzuncu kez ilk sırada yer alırken, özellikle Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gelmelerine izin vermesi bunun nedenleri arasında gösterildi. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde


İkinci sırada daha önce Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başkanlığını yapan ve geçen yıl dünyanın en güçlü kişileri listesinde 22'nci sırada yer alan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde geliyor.

ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi


Lagarde'ı 2007'de ABD Temsilciler Meclisi'nin ilk kadın başkanı seçilen Nancy Pelosi takip ediyor.

Geçtiğimiz aralık ayında Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Pelosi, 15 dakika süren tartışmalı görüşmenin ardından Trump'a meydan okuyarak, "Sayın Başkan, bu toplantıya getirdiğim gücü karakterize etmeyin" demiş, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olarak Cumhurbaşkanı'nın ardından ikinci sırada konuşma yapan Amerika tarihinde ilk kadın olmuştu.

Pelosi, eylülde, bir muhbirin Trump'ın başkan olarak gücünü suistimal ettiğini iddia etmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'a resmi bir azil soruşturması başlatıldığını açıklamıştı. 

Listenin ilk 10'unda Lagarde'dan sonra General Motors'un Yönetim Kurulu Başkanı Mary Barra, yatırım şirketi Fidelity'nin CEO'su Abigail Johnson, Bill & Melinda Gates Vakfı'nın Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Melinda Gates, YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki, Santander Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Ana Patricia Botin, Lockheed Martin'in Yönetim Kurulu Başkanı Marillyn Hewson ve IBM'in CEO'su Ginni Rometty bulunuyor. 

Siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda kadının yer aldığı listeye bu yıl 20 yeni isim girdi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı


Güler Sabancı, listeye 73'üncü sıradan girerek, listeye Türkiye'den giren tek kadın oldu. Forbes'un listesinde Güler Sabancı, "Sabancı Holding'i yöneten ilk kadın" olarak anıldı. Sabancı Holding'in, Türkiye'nin en büyük ikinci holdingi olduğunun vurgulandığı listede holdingin geniş bir alanda faaliyet gösterdiğine vurgu yapıldı.

Time Dergisi'nin Yılın Kişisi seçtiği çevre aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg, Forbes'un listesinde 100'üncü sırada yer alıyor.

Forbes dergisinin 2004 yılından bu yana hazırladığı listede yer alan kadınlar, medyada görünürlük, siyaset ve ekonomiyi yönlendirme gibi kriterlerin göz önüne alınması sonucunda belirleniyor. 

Öne Çıkanlar