Fransa'da bilim kurgu yazarları orduya destek verecek

Fransa'da bilim kurgu yazarları orduya destek verecek
Yazarlardan oluşan ‘kırmızı tim’, ülkenin güvenliğini tehdit edebileceğini düşündükleri ‘senaryoları’ askeri stratejistlerle paylaşacak.

Fransa ordusu, bilim kurgu yazarlarından oluşan 'kırmızı tim'den gelecekte karşılaşabilecek tehdit ve tehlikeler konusunda destek alacak. 

Savunma Geliştirme Ajansı'nın (DIA) paylaştığı rapora göre, yazarlardan oluşacak ve 'kırmızı tim' adı verilecek olan ekip, ülkenin güvenliğini tehdit edebileceğini düşündükleri 'senaryoları' askeri stratejistlerle paylaşacak.

Raporda, dört ya da beş yazardan oluşturulacak ekibin stratejistlerin öngöremediği adımları hesaplamakla yükümlü olacağı belirtildi ve görevlerinin 'çok önemli' olduğu vurgulandı. 

'Kırmızı tim' ayrıca, "terör örgütlerinin" ve yabancı ülkelerin gelişmiş teknolojiyi nasıl kullanacaklarını öngörmeye çalışarak Fransa’yı bekleyen olası tehditler hakkında ipucu vermeye çalışacak.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, ülkenin askeri yenilik adına attığı bu adımı "Fransa, bu yarıştaki tüm aslara sahip" diyerek değerlendirdi. 

İLK SİNYAL 14 TEMMUZ'DA VERİLMİŞTİ

Fransızların savunma güçlerini geliştirme çabalarının ilk sinyali ulusal bayram olan Bastille Günü kutlamalarında verilmişti. 

Kutlamalar sırasında göklere yükselen 'uçan asker' dünya gündemine damgasını vurmuştu. 

​Zapata adlı şirketin CEO'su Franky Zapata, Champs-Elysees bulvarında düzenlenen törende kendi icadı olan kaykayla, elindeki boş bir tüfekle saatte 188 kilometre hızla uçmuştu. 

Ordunun kaykayı test edeceği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter'da "uçan asker" videosunu "Yenilikçi ve modern ordumuzla gurur duyuyorum" notuyla paylaşmıştı. 

Kutlamalarda ayrıca drone'ların sinyalini kesen anti-drone silahlarının kullanıldığı da görülmüştü. 

Ayrıca, Fransa'nın Mali'deki birliklerini de robotlarla desteklemek için çalışmalar yaptığı biliniyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar