Fransa'nın Lyon kentinde bombalı saldırı: 13 yaralı

Fransa'nın Lyon kentinde bombalı saldırı: 13 yaralı
Bellecour Meydanı'na bağlanan iki sokağın kesiştiği yere bisikletle gelen, siyah giyimli, kapüşonlu bir erkek, bir çanta bırakarak hızla uzaklaştı.

Fransa'nın Lyon kentinde merkezi bir sokakta patlama meydana geldi. Olayda biri çocuk 13 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Fransa Cumhurbaikanı Macron patlamayı saldırı olarak niteledi.

CNNTÜRK Paris muhabiri Arzu Çakı'ın canlı yayında aktardığına göre, Lyon'un merkezi Bellecour Meydanı'na bağlanan iki sokağın kesiştiği yere bisikletle gelen, siyah giyimli, kapüşonlu bir erkek; bir çanta bırakarak hızla uzaklaştı. Ve ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. 

Görgü tanıklarının anlatımlarından yola çıkan polis, saldırganım kaçtığı sokağın kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Akcak saldırganın kimliği henüz netleşmiş değil. 

Savcılık da patlamanın bombalı paketten meydana geldiğini doğruladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "saldırı" olarak nitelediği patlamada hayatını kaybeden kimse olmadığını açıkladı.

Lyon savcılığı "kasten adam öldürme" iddiasıyla soruşturma açtı.

Olayın terör saldırısı olup olmadığı konusunda henüz kesin bir bilgi yok ancak soruşturmanın anti-terör birimlerine geçtiği ve Paris terörle mücadele savcısının soruşturma başlattığı bildirildi.

Şüphelinin 30-35 yaşlarında olduğu ve maske taktığı belirtildi.

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar