Fransa'dan bir geri adım da Varlık vergisi için

Fransa'dan bir geri adım da Varlık vergisi için
Başbakan Edouard Phillipe akaryakıt zamlarının 6 ay süreyle askıya alındığını açıklamıştı.

Sarı Yelekliler adlı grubun haftalardır şiddetli protestolarını sürdürdüğü Fransa'da hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux, hükümetin varlık vergisi uygulamasını tekrar gözden geçirebileceğini söyledi.

Griveaux "Aldığımız bir önlem kamuoyunu zarara uğratıyorsa, işe yaramıyor gibi görünüyorsa, aptal değiliz. Değiştiririz" dedi.

RTL France'a konuşan Griveaux, cumartesi günkü Sarı Yelekililer eylemiyle ilgili olarak "Şu ana kadar dört kişi öldü. Bu döngüyü bozmalıyız" ifadelerini kullandı.

Akaryakıt zammına karşı gösterilerle başlayan ve hükümet karşıtı protestolara dönüşen Sarı Yelekliler eylemi 1968'den bu yana ülkedeki en şiddetli toplumsal olay olarak yorumlanıyor.

Protestolar kapsamında geri adım atan Fransız hükümetine Başbakan Edouard Phillipe, akaryakıt zamlarının 6 ay süreyle askıya alındığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABER: FRANSA'DAN GERİ ADIM: AKARYAKIT ZAMMI GERİ ALINDI

VERGİ ZAMLARI ASKIYA ALINMIŞTI

Fransa Başbakanı Edouard Philippe 4 Aralık günü düzenlediği basın toplantısında "sarı yeleklilerin" protesto ettiği akaryakıta ve elektriğe getirilen ek vergilerin altı ay süre ile askıya alındığını duyurmuştu.

PROTESTOLAR

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan "sarı yelekliler"in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü. Yaşanan olaylarla bağlantılı olarak 4 kişi hayatını kaybetti.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan başta akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Eylemciler, geçen cumartesi sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Champs-Elysees Caddesi çevresinde toplanmıştı. Polis, caddeye girmelerine izin vermediği eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar