'Fransız bakanın 'siyasi oyun' ifadesi terbiyesizlik'

'Fransız bakanın 'siyasi oyun' ifadesi terbiyesizlik'
Çavuşoğlu 'Kaşıkçı cinayeti ses kayıtları verilmedi' diyen bakana tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Cemal Kaşıkçı'yla ilgili olarak "Bildiğim kadarıyla, Türkiye, Cemal Kaşıkçı cinayetinin tapelerini Fransa'ya vermedi. Erdoğan siyasi bir oyun oynuyor" demesine tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "Böyle bir ithamda bulunması düşündürücü, acaba bu cinayeti kapatmaya mı çalışıyorlar? Fransız bakan doğru söylemiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarını Suudi Arabistan, ABD, Fransa, Kanada, Almanya ve İngiltere’ye verdiklerini söylemişti. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise kayıtların verilmediğini söylemişti. 

ÇAVUŞOĞLU TARİH DE VERDİ

Fransız Dışişleri Bakanı ile sürekli görüştüklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğruları söylemiyor. Bir dışişleri bakanının istihbari konularla ilgili, bilgi paylaşımıyla ilgili her zaman, farklı ülkelerde farklı sistemler var, haberi olmayabilir. Fakat ben biliyorum ki 24 Ekim’de bizim istihbaratımız, elimizdeki tüm bilgiler Fransız istihbaratına onların talebi üzerine verilmiştir" dedi

"Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi terbiyesizliktir" diyen Çavuşoğlu, "Bunlar yakında Suudi Arabistan’ın bile kabul ettiği Kaşıkçı cinayetini kabul ederlerse kimse şaşırmasın. Paranın gözü kör olsun. Yakında bu ülkeler cinayeti bile inkar edebilirler" diye konuştu.HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar