Fuat Oktay'dan uluslararası camiaya mesaj

Fuat Oktay'dan uluslararası camiaya mesaj
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Suriye'ye ilişkin yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, 'Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' dedi.

Gazi Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada gündemdeki gelişmelere ilişkin konuştu.

AKP hükümetinin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlemeye hazırlandığı operasyonu ardından ABD'den gelen açıklamalara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ''Uluslararası camiaya mesajımız nettir. Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir'' dedi.

Oktay, "Türkiye hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine haddini bildirecek hem de Türkiye'de bulunan
Suriyeli mültecilerin gönüllü olarak ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

'ÜNİVERSİTELER REKABETÇİ OLMALI'

2019-2020 Akademik Yılı’nın Gazi Üniversitesi’nin tüm öğrencileri, akademik ve idari personeli için hayırlı olması temennisinde bulunan Oktay, "Artık yükseköğretim kurumlarından sadece öğrenciye eğitim vermesi değil, ulusal ekonomiye ve teknolojik gelişmeye katkı sağlaması ve uluslararası alanda rekabetçi olması beklenmektedir" dedi.
"Biz oluşturduğumuz güvenli bölgelerde insanca yaşamanın gereğini yerine getiriyoruz" iddiasında bulunan Oktay, şöyle konuştu:

SURİYE'YE OPERASYON: SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

"Güvenlik, sağlık ve eğitim başta olmak üzere; barınma, yol, su, elektrik dâhil tüm yerel yönetim hizmetlerini, hiçbir ayrım yapmadan Suriyeli kardeşlerimizin kullanımına sunuyoruz. Fırat Kalkanı ve Afrin güvenli bölgelerine, 370 bin mülteci gönüllü geri dönüş yapmıştır. Şimdi sıra Fırat’ın doğusunda güvenli bölgeyi oluşturmaktadır. Türkiye hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine haddini bildirecek hem de Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacaktır. Uluslararası camiaya mesajımız nettir: Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir. Söz konusu Türkiye’nin güvenliği olduğunda, Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı gibi ‘Türkiye kendi yolunu kendi belirler; kendi göbeğini kendi keser.’ Hem sınırlarımızda huzurun hakim olması hem de Suriyeli kardeşlerimizin geleceği için ‘Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinden yana’ tutumumuzu sonuna kadar devam ettirmekte kararlıyız" dedi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar