Furkan Vakfı'ndan Semra Kuytul: Biz klavye kahramanlığı yapmıyoruz

Furkan Vakfı'ndan Semra Kuytul: Biz klavye kahramanlığı yapmıyoruz
Semra Kuytul, 'Türkiye bir Ortadoğu ülkesi olmaya doğru gidiyor' açıklamasına tepki gösterenlere yanıt verdi.

Cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul "Türkiye bir Ortadoğu ülkesi olmaya doğru gidiyor" açıklamasına tepki gösterenlere "Biz klavye kahramanlığı yapmıyoruz, zalim kim olursa olsun karşısındayız" diye cevap verdi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'ndan Semra Kuytul, bugün sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama yaptı. Alparlan Kuytul'un serbest bırakılması için yaptığı eylemlerden dolayı hakkında soruşturma açılan Kuytul, "Türkiye bir Ortadoğu ülkesi olmaya doğru gidiyor" açıklamasına tepki gösterenlere yanıt verdi. Alparlan Kuytul'un tutuklanmasının ardından 10 aydır hiçbir zulme sessiz kalmadan mücadele ettiklerini belirten Kuytul, yapılan direnişin çarpıtıldığını söyledi.

İLGİLİ HABER: 'TÜRKİYE BİR ORTADOĞU ÜLKESİ OLMAYA DOĞRU GİDİYOR'

Kuytul'un Twitter'daki açıklamaları şöyle:

Bu memlekette Alparslan Kuytul Hocaefendi yıllardır kimseden korkmadan doğruya doğru, yanlışa yanlış dedi. Biz de 10 aydır hiç bir zulme sessiz kalmadan mücadele ediyoruz. Birileri çıkmış yaptığımız şu zulme karşı direniş mücadelesine yine su katmaya çalışıyor. Teessüf ediyorum!

Biz #ÖzgürlükYürüyüşleri yaparken çevremizden çok ilginç tepkiler alıyoruz. Bu vesile ile paylaşayım: Solcu bir vatandaş arkamızdan seslendi. "Solcular sizi örnek alsın" diye. "Sosyalistler bunlar kadar olamadı" dedi bir diğeri. Biz klavye kahramanlığı yapmıyoruz. Meydanlardayız!

Biz yanlışların, haksızlığın tam karşısındayız! Oturduğumuz yerden konuşmuyoruz. Pasif eylemlerle memleketin içinde bulunduğu baskıcı atmosferi gücümüz nisbetince dağıtmaya çalışıyoruz. Bu ister bizim mahalleden, ister sizin mahalleden olsun. Zalim kim olursa olsun karşısındayız.

Ben yaşadığımız baskıcı sürece, 'Türkiye Ortadoğu ülkesi olmaya doğru götürülüyor' diye tepki verince kimisi genel kültür eksikliğinden kastımı anlamadı, kimisi de konuyu sulandırmak için tepkisel twitler atmaya başladı. Bazı çevrelerin kültür seviyesini yükseltmeye ihtiyacı var.

Ortadoğu kavramını çarşafa indirgeyecek kadar sığ bir görüşe sahip olanlar bu uyarıyı anlayamazlar. Sizi suçlamıyorum. 100 yıllık bilinçli empoze edilen narkozun etkisinden kurtulmak herkese nasip olmuyor.

Semra Kuytul'un, "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kanununa muhalefet"ten ifadesi alınmıştı.

Öne Çıkanlar