Futboldan men edilen Amedsporlu Mansur Çalar: Elimde jilet yoktu

Futboldan men edilen Amedsporlu Mansur Çalar: Elimde jilet yoktu
Amedspor takım kaptanı Mansur Çalar, hakkındaki suçlamalara ve PFDK'nin 'ömür boyu karşılaşmalardan men' cezasına karşı kendini savundu.

ARTI GERÇEK - Amedspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 'ömür boyu karşılaşmalardan men' cezasına tepki gösteren Mansur Çalar'a Artı TV'ye yaptığı açıklamada kendini savundu.

İLGİLİ HABER: SİYASİ BİR KARAR İTİRAZ EDECEĞİZ

İlk olarak önceki maçlarda ve maç öncesi yaşadıklarını anlatan Mansur Çalar, tüm saldırılara rağmen hiç bir arbedenin içinde yeralmadığını söyledi:

'MAÇ ÖNCESİ YÖNETİCİLERİYLE BİRLİKTE BİZİ DÖVDÜLER'

"İlk Sakarya maçına değinmek istiyorum. Orada oynadığımız maçta o kadar provoke olaylar vardı ki, biz bunların hiç birine karşılık vermedik, veremeyiz de zaten. Maç bittikten sonra bize tünelde saldırılar oldu. Yöneticileriyle birlikte bizi dövdüler orada. Ve bunlar hiçbir yerde hiçbir kanalda gösterilmedi.

Benim konuma gelince, Sakaryaspor’la Amed’de oynadığımız maçta, böyle bir maçın çok sert olacağı, agresif geçeceği belliydi. Maçtan önce ısınmada Sakaryasporlu futbolcularla bir arbede yaşandı, ben o arbedenin içinde kesinlikle yokum. Maç başlamadan kırmızı kartlar da oldu. O olayların içinde hiçbir şekilde yokum."

'ONLAR BENİM MESLEKTAŞLARIM, ONLARA JİLETLE NASIL HAREKET EDEBİLİRİM'

Sakaryasporlu futbolcuların ve A Haber'in 'elinde jilet vardı' suçlamalarına karşı kendini savunan Mansur Çalar, futboldan men edilme kararının tamamen hukuksuz bir karar olduğunu söyledi:

Bana şöyle söylendi; Futbolcular tarafından hakeme söylenmiş bende jilet varmış. Onlar benim meslektaşım, birlikte futbol oynuyoruz, ben onlara nasıl jiletle hareket edebilirim ki? Benim elimde olması imkansız zaten. Futbolcular benden şikayetçi olduktan sonra ben karakola gidip ifade verdim. İfademin ardından da evime gittim. O gecenin akşamı sosyal medyada benim üzerimden linç kampanyası başlatıldı A Spor ve TV 264, benim elimde bir şey olduğunu iddia ediyorlar.   Bir gün sonra savcılık beni çağırarak ifademi aldı. Kesinlikle elimde hiçbir şey yok, ispat yok. Buna rağmen Futbol Federasyonu tarafından men edildim. Tamamen hukuksuz bir karar. Ben, avukatlarım ve kulüp başkanımız gereken savunmamızı yazacağız ve itiraz edeceğiz.   

Öne Çıkanlar