Galatasaray'ın kupa töreninde protesto sesleri

Galatasaray'ın kupa töreninde protesto sesleri
Şampiyonluk kutlamalarına katılmayan bazı oyuncular ile TFF yetkilisi taraftarlarca protesto edildi.

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nu şampiyon olarak noktalayan Galatasaray, kupasını aldı. Sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve 22. zaferine imzasını atan Galatasaray'ın kupa töreni, Türk Telekom Stadyumu'nda gerçekleşti.

Kutlama töreni, Florya’da görev yapan isimlerin çağrılmasıyla başladı. Bu isimlerin tamamlanmasının ardından oyuncular tek tek anons edildi. Sonrasında sahneye teknik heyet ve teknik direktör Fatih Terim çıkarken, son olarak da Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay sahneye geldi.

Kupa seremonisine geçilerken, futbolcular ve teknik heyete madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hüsnü Güreli, başkan vekili Ali Dürüst, yönetim kurulu üyesi Ali Düşmez, genel sekreter Kadir Kardaş ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik taktı. Galatasaray'ın şampiyonluk kupası, kaptan Selçuk İnan'ın ellerinde havalandı.

TFF Başkanı Hüsnü Güreli, Ali Dürüst ve Bünyamin Bozgeyik, şampiyonluk kupasını takım kaptanları Selçuk İnan ve Fernando Muslera'ya verdi.

TRİBÜNLERDEN TFF'YE TEPKİ GELDİ, A HABER REKLAMA GİRDİ

Kupayı takdim etmek için gelen Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisine tribünlerden tepki geldi. Kupa töreninin yayın haklarını satın alan A Spor tepkilerin olduğu sırada reklam arasına girdi.

Şampiyonluk kupasının alınmasının ardından büyük sevinç yaşayan futbolcular, kupayla sahaya inerek tribünleri gezdi ve taraftarları selamladı. Törende ilk olarak liglerinde şampiyon olan akademi takımları ile şarkıcılar platformda taraftarlarla buluştu.

Kupalarıyla taraftarı selamlayan minik aslanların ardından DJ Suat Ateşdağlı, Alya, Soner Sarıkabadayı, Emre Aydın, İrem Derici gibi sanatçılar sahne aldı. Soner Sarıkabayı, Fatih Terim’in ‘Nerede kalmıştık?’ adlı tweetinden esinlenerek yaptığı şampiyonluk şarkısı taraftarlardan büyük beğeni topladı. Öte yandan İrem Derici de 22. şampiyonluğa özel bestelediği şarkıyı taraftarlarıyla paylaştı.

Sahanın ortasında yer alan bu platform üzerinde yer alan dört yıldızın ortasına bir yıldız daha konuldu. Bu yıldızın içinin iki kanadı, 21. ve 22. şampiyonluğu simgelerken, 5. yıldıza 3 şampiyonluk kaldı mesajı verildi.

Sarı kırmızılı taraftarlar üzerinde Teknik Direktör Fatih Terim'in fotoğrafının olduğu 'Galatasaray pes etmez', 'Galatasaray geri durmaz',  'Galatasaray kabullenmez' yazılı pankart açtı. Galatasaraylı taraftarlar, sarı-kırmızılı kulübün resmi ürünlerinin satıldığı GS Store'a yoğun ilgi gösterdi.

Kutlama öncesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki GS Store'a giden taraftarlar, forma, atkı, tişört ile 22. şampiyonluk için özel olarak hazırlanan ürünlerden aldı. Mağazada yoğunluk yaşanırken, ödeme kasalarında uzun kuyruklar oluştu.

TERİM'LE 5 YILLIK SÖZLEŞME

Başkan Mustafa Cengiz, yaptığı konuşmada, "Bugün burada milyonlarca taraftarımızın ve seyircimizin huzurunda, daha önce yüreklere atılmış bir imzayı kağıda dökmek istiyorum. Türk futbolunun 1 numarası sevgili Fatih Terim ile burada, sizlerin şahitliğinizde 5 yıllık imza atacağız. Bu 5 yıllık sürede, 5. yıldızın eksik olan kanatlarını dolduracağız" ifadelerini kullandı.

Cengiz'in konuşmasının ardından Fatih Terim ile 5 yıllık sözleşme imzalandı.

DİAGNE, SİNAN GÜMÜŞ VE TAFFAREL, KUPA TÖRENİNE KATILMADI

Galatasaray'ın Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlediği şampiyonluk gecesi ve törenine sarı kırmızılı takımdan bazı isimler katılmadı. Teknik Direktör Fatih Terim’den özel izin alan Diagne ile Taffarel ülkesine giderken, Fenerbahçe derbisi öncesinde Florya'ya gelen taraftarlar için 'Suriyeli' ifadesi kullanan ve tribünler ile yıldızı barışmayıp tepki çeken Sinan Gümüş de törene katılmadı. Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına mazeretleri nedeniyle katılmayan Sinan Gümüş ve Diagne, taraftarlar tarafından protesto edildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar