Game of Thrones'un Marei'si: İsrailli yetkililer bebeğimi elimden aldı

Game of Thrones'un Marei'si: İsrailli yetkililer bebeğimi elimden aldı
'Üç gece önce sosyal hizmetler gece saat 00.30’da polisle birlikte gelerek kızımı kaçırdı ve başka bir aileye verdi.'

HBO dizisinde Marei rolünü canlandıran Josephine Gillan, doğum sonrası depresyon tedavisi gördüğü sırada bebeğini bakması için yakın bir arkadaşına bıraktığını söyledi. Yasal masraflarla ilgili destek almak için GoFundMe dilekçesi oluşturan Gillan "Üç gece önce sosyal hizmetler gece saat 00.30’da geldi!" diye yazdı.

Polisle birlikte gelen ve mahkeme kararını uygulayan yetkililer bebeği geçen hafta ona Gillan adına bakan aileden aldı. Yetkililer kararın bebek için en iyisi olduğunu iddia ederek bebeği koruyucu aileye verdi. 

"Polisle birlikte kızımı kaçırarak onu başka bir aileye götürdüler! Kızımı görmeme ya da onunla bağlantı kurmama izin verilmiyor! Nerede olduğuna dair en ufak bir fikrim yok" diye konuşan Gillan "O sırada orada değildim ve ne yaptıklarının farkında değildim! Bu kesinlikle korkunç. Ne ben ne de kızıma bakan arkadaşım yanlış bir şey yaptık" diye ekledi.

Gillan, gece yarısı bebeğini alan yetkilileri, o sırada bağıran komşuları ve hıçkırarak ağlayan bir kadını gösteren videoyu Twitter hesabından paylaştı.

 

 

Olayın "kalbini kırdığını" belirten oyuncu sadece "bebeğini yeniden" görmek istediğini söyledi.

Game of Thrones’un 2. sezonunda fahişe rolünde oynayan oyuncu sonraki birkaç sezonda da yer aldı. Dizi sona erdiğinden bu yana çalışmadığını belirten oyuncu annelikle "meşgul" olduğunu ekledi. İngiliz asıllı İsrailli oyuncu bebeğinin doğmasının ardından geçen yıl İsrail’e gitmişti.

Channel 12’nin haberine göre bebek geçen hafta mahkeme kararının ardından alınmış ve bir sonraki duruşma gelecek haftaya bırakılmıştı. Gillan’ın kararla mücadele etmek için İsrail’e tekrar geldiği belirtildi.

The Times of Israel’e açıklamada bulunan İsrail’in Sosyal İşler ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davanın İngiliz sosyal hizmet yetkilileriyle irtibat halinde olan bakanlığın uluslararası departmanının da içinde bulunduğu pek çok birim tarafından incelendiğini belirtti.

Açıklamada "Tek önceliğimiz bebeğin iyiliği ve en iyi çözümü bulmaya çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı. Ancak bakanlık bebeğin mahremiyetine ve bu gibi davaların gerekli gizliliğine işaret ederek konuya dair daha detaylı bir açıklama yapmaktan kaçındı. (Independent Türkçe)

Öne Çıkanlar