Gar Katliamı'nın 49'uncu ayında yaşamını yitirenler anıldı

Gar Katliamı'nın 49'uncu ayında yaşamını yitirenler anıldı
10 Ekim Gar Katliamı'nın 49'uncu ayında düzenlenen anmada konuşan 10 Ekim- Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, 21 Kasım'da görülecek dava dosyasına ilişkin bilgiler paylaştı.

10 Ekim 2015'te Emek ve Demokrasi mitingine yönelik IŞİD saldırısında yaşamını yitirenler 103 kişi katliamın 49'uncu ayında anıldı. Ankara Gar Meydanı'nda düzenlenen anmada konuşan 10 Ekim - Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, "Her ay buraya gelerek, yapılan katliamı teşhir etmek, katliam silsilesini açığa çıkarmak bizim alanlarda olduk olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
‘İNSANLIĞA KARŞI SUÇ TARTIŞMASI BAŞLATACAĞIZ’
 
Katliama ilişkin açılan davanın 21 Kasım’da görülecek duruşmasına dikkat çeken Coşkun, firari sanıklar hakkında bilgiler vererek,"Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu’nda yapılacak olan ve yarım kalan bir ceza dosyası var. Bu ceza dosyasında yakın tarihte IŞİD katliamlarını aydınlatabilecek mahiyette olduğu gibi, ülke gündeminde de ülke tarihinde de damga vuracak mahiyette. 16 firari sanığı araştırmak bir yana, hala yargılanan sanıklar konusunda ilk defa firari sanıklar dosyası üzerinden Cumhuriyet tarihinde insanlığa karşı suç tartışması başlatacağız"
 
‘6 AY İÇİNDE ANITLA BULUŞACAĞIZ’
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında yapılma kararı verilen ancak üzerinde dört yıl geçmesine rağmen hala yapılamayan anıtlaşma sürecine ilişkin de bilgi paylaşan Coşkun şunları dile getirdi: "Biz artık taleplerimizin ne kadar karşılık bulduğunu ya da ne kadar karşılık bulacağını bilen bir noktadayız.  Anıtlaşma sürecinden bahsetmek istiyoruz. Anıtlaşma sürecine dair bizim yıl dönüm aralarımda da yaptığımız gibi, KESK DİSK TTB VE TMMOB ile 10 Ekim Derneği’nin birlikte yürüttüğü uluslarası bir yarışma süreci başlatılmış bulunmaktayız. Teknik şartları ve bir takım teknik işlemleri hali hazırda bitmiş bir anıtlaşma sürecinde, önümüzdeki aylardan itibaren uluslararası bir anıt projesi ve bir alan projesi kapsamında altı ay içerisinde burada bir anıt ile buluşacağız."  (MA)
 

Öne Çıkanlar