Gardiyanlar açlık grevindeki tutukluların sıvı gıdalarını tuvalete döküyor

Gardiyanlar açlık grevindeki tutukluların sıvı gıdalarını tuvalete döküyor
Kırıkkale Cezaevi’nde açlık grevindeki 5 tutuklunun almaları gereken sıvı gıdalar gardiyanlar tarafından tuvalete dökülüyor.

Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 48 gündür açlık grevinde olan 5 tutuklunun alması gereken sıvı gıdalarının gardiyanlar tarafından tuvalete döküldüğü öğrenildi.

Tutuklulardan Mehdi Baştimur’un vasisi ve aynı zamanda yeğeni olan Azad Baştimur’un 11 Nisan Perşembe günü yaptığı açık görüş sonrası aktardığına göre, tutukluların koğuşuna arama adı altında girildiği, eşyaları dağıtıldı ve sıvı gıdaları tuvalete atıldı.

'KARŞI ÇIKANLAR DARP EDİLMİŞ’

Mehdi Baştimur’un vasisi Azad Baştimur’un aktardıkları şöyle: "Mehdi Baştimur ve 4 arkadaşının odasına 11 Nisan sabah saat 10.00 civarında arama bahanesiyle gardiyanlar giriyor. 1 Mart tarihinden itibaren açlık grevindeler. Meyve suyu, limon suyu gibi sıvı gıdalarını tuvalete dökmüşler. Mektupları, faksları, aldıkları notlar ve kitapları yırtmışlar. Odalarını ve eşyalarını dağıtmışlar. Battaniyeler ve yatak örtülerini yere atıyorlar. Tutsaklar karşı çıkınca da darp ediyorlar. Birkaç kişi darp edilmiş." (M.A)

Öne Çıkanlar