Gazeteci Ayşe Düzkan açık cezaevine sevk edildi

Gazeteci Ayşe Düzkan açık cezaevine sevk edildi
Bakırköy Cezaevi'nden çıkan Artı Gerçek yazarı gazeteci Ayşe Düzkan’ın, 30 saat içerisinde Eskişehir Açık Cezaevi’ne götürülmesi bekleniyor.

Gazeteci Ayşe Düzkan’ın açık cezaevine sevk edilme talebinin kabul edilmesi üzerine Bakırköy Cezaevi'nden çıktı. Düzkan’ın, 30 saat içerisinde Eskişehir Açık Cezaevi’ne götürülmesi bekleniyor. 
 
Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yönetmenliği kampanyasına katıldığı için 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen Artı Gerçek yazarı gazeteci Ayşe Düzkan, 29 Ocak’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu.

Düzkan'ın 5237 Sayılı Yasa gereği infazı gereken 45 günlük süreyi tamamlayarak, cezası 16 Mart'ta bir yılın altına düştü.

Düzkan'ın yasal prosedüre uygun olarak açık cezaevine gönderilmesi yönündeki başvuru talebini değerlendiren Bakırköy İnfaz Hakimliği, açık cezaevine sevk edilmesini kararlaştırdı. 
 
Avukatlarının Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu'na başvurması üzerine Düzkan cezaevinden çıktı.Düzkan'ı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm ile çok sayıda kadın gazeteci ile feminist avukat karşıladı. 
 
Düzkan'ın 30 saat içerisinde Eskişehir Açık Cezaevi’ne götürülmesi bekleniyor. (MA) 

Öne Çıkanlar