Gazeteci Işıl Özgentürk’e ‘ihbar’ üzerine hapis cezası isteniyor

Gazeteci Işıl Özgentürk’e ‘ihbar’ üzerine hapis cezası isteniyor
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek yargılanıyor.

Gazeteci Işıl Özgentürk’ün 2015 yılında twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlaması yönlendiriliyor.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada  savcılık 1,5 yıldan  7,5 yıla kadar hapis cezası istedi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımları bir kişinin ‘ihbar’ etmesi üzerine açılan davada savunma yapan Özgentürk, "Yaşamım boyunca kitap yazmış, film cevirmiş, film atölyeleri işletmiş ve ömrümün 50 yılından beri Cumhuriyet Gazetesi'nde röportaj muhabiri ve köşe yazarı olarak çalışan biriyim. Beni ihbar edenin ne yazdıklarımdan ne de kitaplarımdan, filmlerimden haberi var. Sadece ihbar etmiş. Ben dünyanın ve Türkiye'nin her yerine gittim. Gördüklerimi yaşadıklarımı gerek gazetemde gerekse kitaplarımda anlattım. Ben bir barışseverim. Ben ülkesini seven bir gazeteciyim. Dava konusu paylaşımlarım suç değildir" dedi.

Özgentürk mütalaa hakkında, "Mütalaayı dinlediğimde ben kendimi korkutucu bir insan gibi gördüm. Paylaşımlarım çarpıtılıyor, mütalaayı kabul etmiyorum. Terör örgütü propagandası yapmadım. Hayatım boyunca terör örgütlerinin karşısında oldum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar