Gazeteci Mehmet Güleş açlık grevine başladı

Gazeteci Mehmet Güleş açlık grevine başladı
Tutuklu gazeteci Güleş, cezaevindeki hak ihlallerine dikkat çekti.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mehmet Güleş, tutuklu bulunduğu Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde yaşanan ihlaller ve açlık grevlerine dair son duruma ilişkin Mezopotamya Ajansı'na mektup gönderdi. Güleş, bulunduğu cezaevinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi kapsamında 5 Mart itibariyle süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını bildirdi.

GAZETE VERİLMİYOR

Açlık grevleri başladığından bu yana kendilerine gazetelerin verilmediğini belirten Güleş, "Yeni Yaşam gazetesi abone olmamıza rağmen verilmiyor. Evrensel gazetesi ise 1 gün veriliyor ise 5 gün verilmiyor" dedi.

TUTUKLULARA HÜCRE CEZASI

Cezaevinde 25 Şubat tarihinde spordan dönen tutukluların kameralar önünde gardiyanların sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldığını aktaran Güleş, "Tutuklulardan M.D.'nin aldığı darbeler sonucu başında, kolunda morarma oldu, dudağı patladı. Hastaneden darp raporu aldı. Olay kamera önünde olmasına rağmen sorumlu gardiyanlar hakkında hiçbir adli veya idari soruşturma açılmazken, yaşanan olaydan dolayı arkadaşlarımızın durumunu merak ettikleri için kapılara vuran 49 tutuklu arkadaşımıza 3 günlük hücre cezası verildi. Bu arkadaşlar arasında 16 Aralık'tan beri açlık grevinde olan ve olayla alakası olmayan Metin Serhat, Musa Candemir ve Harun Alkan'a yine 5 Ocak'tan bu yana açlık grevinde olan İsa Eşsiz, Murat Ergen, Ergül Tuncay arkadaşımıza da aynı ceza verildi. Verilen bu cezalar için İnfaz Hakimliğine itirazda bulunuldu. Özellikle aylardır açlık grevinde arkadaşlarımıza yönelik böyle bir ceza verilmesi hem yıpratma hem de sağlıklarıyla oynanmak istenmektedir. Bu arkadaşlarımız için kamuoyunda gerekli duyarlılığın yapılması ve yaşananların paylaşılmasını istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

GÜLEŞ'E GÖRÜŞ YASAĞI

Güleş, kendisinin de aralarında bulunduğu 20 kişiye 1 ay görüşme yasağı verildiğini bozulmaması durumunda Nisan ayında uygulamaya gireceğini ifade etti.

Her şeye rağmen keyifli ve moralli olduklarını aktaran Güleş, 16 Aralık'ta cezaevlerinde başlayan eylem kapsamında toplamda 78 kişinin açlık grevinde olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar