Gazeteci Metin Duran için imza kampanyası

Gazeteci Metin Duran için imza kampanyası
Yüzde 93 engelli, hafızasını tamamen yitiren, konuşamayan ve felçli olmasına rağmen 5 aydır cezaevinde tutulan gazeteci Metin Duran için imza kampanyası başlatıldı.

Yüzde 93 engelli, hafızasını tamamen yitiren, konuşamayan ve felçli olmasına rağmen 5 aydır cezaevinde tutulan gazeteci Metin Duran için imza kampanyası başlatıldı. Duran’ın serbest bırakılması için sosyal medyada da çağrılar yapılıyor. Metin Duran için kardeşi Medeni Duran tarafından imza kampanyası başlatıldı.

'ARTIK CANIMIZDA ACIYACAK YER KALMADI'

change.org'da başlatılan kampanyada da şu ifadelere yer verildi;

"Küçük kardeşim Metin Duran da benim gibi bir basın emekçisiydi. Ta ki kalp krizi geçirip felç oluncaya kadar. Kalp krizi geçirdikten hemen sonra Mardin Devlet Hastanesine gidiyor. Doktor herhangi bir müdahalede bulunmadan ‘’hiçbir şeyin yok’’ diyerek gönderiyor kardeşimi. Evde durumu gittikçe ağırlaşınca tekrar hastaneye kaldırılmış. Artık çok geç kalınmış, kardeşim felç olmuş. Günlerce yoğun bakımda ölüm kalım savaşı vermiş. Nusaybin’de Türk devletinin sokağa çıkma yasağı uygulamaları yüzünden ailem de Metin de evlerine dönemiyorlar. Arkadaşlarının, tanıdıklarının yardımıyla Diyarbakır’da bir ev ayarlıyorlar. Bir süre burada yaşamak zorunda kalıyorlar. Kardeşim artık yürüyemiyor, konuşamıyor, yemek yiyemiyor, kimseyi tanımıyor sadece ama sadece nefes alabiliyor. 

İHTİYAÇLARINI KARŞILAMASI İÇİN DİĞER KARDEŞİNİ DE CEZAEVİNE ALDILAR 

Bu dram yaşanırken kardeşimin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılandığı bir davada verilen 3 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası onaylanıyor. Sadece nefes alabilen, tedaviye ve bakıma ihtiyacı olan kardeşimi alıp Ankara’daki Sincan cezaevine götürüyorlar. Bakıyorlar ki cezaevinde olacak gibi değil. Adli Tıp Kurumu’ndan rapor gelene kadar cezaevi kampusu içindeki hastaneye yatırıyorlar. Her hangi bir tedavi yapılmadan 5 aydır kardeşim burada tutulmaktadır. 

Ama Devlet dalga geçer gibi İhtiyaçlarını karşılasın diye diğer kardeşimin de yanında kalmasına izin vermiş. Yani iki kardeşim de şu an cezaevinde. Bu durum sizin için şaşırtıcı ve inanılmaz gelebilir. Ama benim için hiç şaşırtıcı değil. Devletinin akla hayale sığmayacak benzeri çok uygulamalarına şahit oldum. Artık canımızda acıyacak yer kalmadı.

AİLE ENDİŞELİ

Kardeşi felçli yatalak tutuklu ve hayati riski olan biri olarak sesleniyorum. Kardeşim şu an ağır yatalak hasta ve cezaevinde tutuklu bulunuyor. Tutukluluğunun devam etmesi yaşam hakkına yapılmış bir saldırıdır, bile bile ölüme terk etmektir. Ailesi olarak endişeliyiz ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

Devlet özgürlüklerini ve tüm haklarını ellerine alarak beton duvarlar, demir parmaklıklar ardına hapsettiği tutsakların yaşamından sorumludur.

Tüm bu hususlar dikkate alındığında sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine izin verilmelidir. Ölüm cezasının dahi hükümlünün hasta olması halinde infaz edilemeyeceği ve ancak hükümlünün tedavisi ve sağlığına kavuşması halinde infaz edilebileceği hangi suçtan hükümlü olursa olsun kişinin tedavi görme hakkının engellenemeyeceği düşünüldüğünde, tedavi amacıyla serbest kalması gerekmektedir. Tutuklu kalması anayasanın ve hukukun tüm prensiplerinin amacına aykırılık oluşturur. Lütfen hukuksuzluğa bu zalimliğe sessiz kalmayınız."

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar