Gazeteci Murat Aksoy yeniden cezaevinde

Gazeteci Murat Aksoy yeniden cezaevinde
Gazeteci Murat Aksoy, 2 yıl 1 ay hapis cezasının kalanının infazı için Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Gazeteci Murat Aksoy, 'FETÖ medya yapılanması' iddiasıyla yargılandığı davada aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasının infazı için teslim olmak üzere adliyeye gitti. Aksoy tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü. Aksoy'un kalan cezası için cezaevi yönetimi denetimli serbestlik konusunu değerlendirecek. 

Yargılandığı dava kapsamında 421 gün cezaevinde kalan Murat Aksoy, 24 Ekim 2017’de İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, geçtiğimiz ay, aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy’un da bulunduğu 26 sanık hakkında yerel mahkemece verilen mahkumiyet ve beraat hükümlerini onamıştı. Bunun üzerine Atilla Taş da 9 Kasım da yeniden tutuklanmıştı. 

Murat Aksoy, bugün yeniden cezaevine gireceği haberini Twitter hesabından duyurdu.

Aksoy Twitter’dan yazdığı mesajda, "Bugünden itibaren kısa kısa bir süre ayrı kalacağız. Yolculuk yine cezaevine. En kısa sürede görüşmek üzere. Kendinize ve ülkemize iyi bakın" yazdı.

Aksoy, teslim olmak üzere adliyeye gittikten sonra ise eşi Şehriban Aksoy, "Tuhaf. Güle güle git" mesajı paylaştı.

Eşinin mesajını alıntılayan Aksoy, "Hayat işte... İnsan yine de garip oluyor. 421 günden sonra birkaç gün olsa da hüzünlü ve üzücü. Neyse. Uzatmayalım..." yazdı.

Hukukçu Prof. Dr. Yaman Akdeniz ise Twitter hesabından konuya ilişkin paylaştığı mesajda, "Murat Aksoy biraz evvel teslim oldu ve Metris cezaevine götürülmek üzere tutuklandı. Bundan sonraki süreçte, kalan cezası ile ilgili olarak, cezaevi yönetimi denetimli serbestlik konusunu değerlendirecek" ifadelerini kullandı.

 

Öne Çıkanlar