Gazetecilerden Zonguldak’ta maden işçileri için fotoğraf sergisi

Gazetecilerden Zonguldak’ta maden işçileri için fotoğraf sergisi
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin girişimi ile maden işçileri için fotoğraf sergisi düzenlendi.

Dünya Madenciler Günü kapsamında Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti madencilerin çalışma koşullarını anlatan fotoğrafları TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağı girişinde sergilemeye başladı.

Sergi Zonguldak’ta çalışan yapan ulusal ve yerel medyadan gazeteciler  madenin zorlu koşulları ve madencilerin yer aldığı fotoğraflardan oluşuyor.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, 43 fotoğrafın yer aldığı sergiye dair,"Bugün burada sabahın erken saatinde Dünya Madenciler Günü kutlama etkinlikleriyle buradayız. Madencilik bizler için çok önemlidir. Çok değerlidir. Yıpranma payına sahip ağır iş kolunda çalışan madencilerimizin bugünlerinde bizler de burada olmak istedik. Fotoğraf sergisi ile madencilerimizin gününe katkı vermek istedik. Bugünkü fotoğraf sergimizde tam 43 fotoğraf bulunuyor."

Maden sanayisinde 200 yıla yakın bir kültüre sahip Zonguldak 1829 yılından bugüne gelen bir gelenek ve görenek, kömür sanayimiz ve yine bu kömürün yer üstüne çıkartılmasında ömürlerinden vererek çalışan değerli maden işçilerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar