Gazi Koşusu'nda 19 yıl aradan sonra bir ilk yaşandı

Gazi Koşusu'nda 19 yıl aradan sonra bir ilk yaşandı
Gazi Koşusu'nun birincisi jokey Ahmet Çelik'e ödülünü veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 yıl sonra bir ilke imza attı.

Türkiye’deki at yarışlarının en önemli koşularından biri olan Gazi Koşusu’nu Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı The Last Romance kazandı.

Yarış sonrası Çelik’e ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

19 yıl sonra ilk kez bir İBB Başkanı tarafından verilen ödül, en son İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından verilmişti.

 

 

VELİEFENDİ TRİBÜNLERİ EKREM İMAMOĞLU'NU ALKIŞLARLA KARŞILADI

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1927’den bu yana Atatürk adına düzenlenen koşuyu izlemek için Veliefendi Hipodromu’na giriş yaptığı sırada kzleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcıları, TJK Başkanı Serdal Adalı ve çok sayıda yarışseverin izlediği yarış sonrası düzenlenen kupa seremonisinde izleyicilerin "Ekrem Başkan" tezahüratlarıyla sevgi gösterilerinde bulundular.

 

 

VELİEFENDİ'DE 19 YIL SONRA BİR İLK YAŞANDI 

Veliefendi Hipodromu'nda yaşanan başka bir ilk, yarışı kazanan jokey Ahmet Çelik’e ödülünü Ekrem İmamoğlu'nun vermesi oldu. 2000 yılındaki İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın son kez verdiği birincilik ödülünü 19 yıl sonra vererek bir ilke imza attı.

Jokey Ahmet Çelik, kendisini tebrik eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na "Her şey çok güzel olacak" yanıtı verdi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar