Gebze'de tutuklu ailelerine saldırı: Yeter çocuğum ölüyor

Gebze'de tutuklu ailelerine saldırı: Yeter çocuğum ölüyor
Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde açlık grevindeki yakınları için oturma eylemi yapmak isteyen ailelere polis saldırdı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutukluların ailelerinin, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemi 42'nci gününe girdi. Bugünkü eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve çok sayıda kişi destek verdi. Cezaevi önüne gelerek oturma eylemi yapan annelere polis uyarıda bulunmadan saldırıda bulundu. HDP milletvekili Ayşe Sürücü ve tutuklu anneleri darp edildi. Polis saldırısında HDP Gebze İlçe Eş Başkanı Damla Bağcı ile Dilara Özgönen isimli bir kişi gözaltına alındı.

Polisin saldırısı sırasında birçok tutuklu yakını fenalık geçirirken, bir anne, "Yeter, yeter, yeter! Çocuğum içeride ölüyor" sözleriyle polise tepki gösterdi. Polis kalkanları arasında yerde kalan anneleri çeken gazetecilerin görüntüleri de zorla silindi. Zorla araçlara bindirilen aileler, 'Bijî berxwedana zindana' sloganıyla bölgeden ayrıldı.

Polisin saldırısı sonucu birçok annenin vücudunda darp izleri ve morluklar oluştu. Aileler, hastaneye giderek, darp raporu alacaklarını ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

POLİSTEN TARTAKLADIĞI HDP'Lİ VEKİLE: TERÖRİSTLERİN VEKİLİSİN

Ailelerin eylemine destek veren HDP Milletvekili Ayşe Sürücü de, polislerin hakaretlerine maruz kaldı. Polisler, Sürücü'ye 'Teröristlerin vekilisin' demesi dikkat çekti.

Saldırıya dair konuşan Sürücü, "Biz annelerle cezaevi önüne gittik. Annelerle birlikte oturma eylemi yaptık. Polis, hiçbir ikazda bulunmadan 'toplayın, toplayın' diyerek annelere hakarette bulunarak, saldırdılar. Anneler yaralandı. 'Çocuğum içerde ölüyor, yeter yeter' diyen Zeynep Çalıhan fenalık geçirdi. Hastaneye giderek darp raporu alacağız. Bana 'teröristlerin vekilisin' diyerek hakaret ve ardından darp ettiler. Devletin polisi, vekili tartaklıyor. Bunlar gücünü iktidardan alıyor. Onların vekillere ve annelere yaklaşımı devletin ve iktidarın yaklaşımıdır. Bize saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Tutuklu aileleri, yarın bir kez daha Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde olacaklarını vurgulayarak, kamuoyuna 'Daha ne kadar sessiz kalacaksınız' diyerek, eylemlerine sahip çıkılması çağrısında bulundu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar