Gece yarısı sokakta polis şiddeti: Yere yatırılarak ters kelepçelendi, kafası darp edildi

Gece yarısı sokakta polis şiddeti: Yere yatırılarak ters kelepçelendi, kafası darp edildi
İstanbul Şirinevler’de yaşanan olay kameralara yansıdı. Darp edilen gencin kimliği ve sağlık durumu hakkında henüz net bir bilgi yok.

Nalin ÖZTEKİN 

ARTI GERÇEK- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında "işkenceye tolerans yok" demesinin üzerinden kısa süre geçti ancak Şirinevler Nil Sokak’ta polis şiddeti kaydedildi. Henüz bilinmeyen bir nedenle 10 Haziran Pazartesi günü gece yarısı polislerce gözaltına alınan bir genç yere yatırılarak kelepçelendi. Ardından sivil polisler tarafından kafasına vurularak darp edildi. Olay kameralara yansıdı, 10. saniyede polis tarafından ayakla kafasına vurulan gencin başını tekrar yere çarptığı gözlemlendi. Darp edilen gencin kim olduğu veya sağlık durumu hakkında henüz bir bilgi mevcut değil. 

Olay esnasında sokakta bulunmayan ancak görüntüler kendisine daha sonra ulaştırılan Avukat Abdulmecit Tanrıveren konuyu İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'ne bildirdi. Artı Gerçek’e konuşan Tanrıveren gözaltı gerekçesinden bağımsız her ne olursa olsun bir kişiye bu şekilde muamele edilmemesi gerektiğinin altını çizerek "Ben hak ihlalini tespit ettim ve görevim nedeniyle gerekli yerlere bildirdim" dedi.

 

Öne Çıkanlar