Genç Çiftçi Projesi çiftçiye vebalı hayvan veriyor

Genç Çiftçi Projesi çiftçiye vebalı hayvan veriyor
Çanakkale'nin ardından Samsun'da da 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında verilen koyunlar hastalıklı çıktı. 7 mahalle karantina altına alındı.

Çanakkale'nin Kurşunlu köyünde 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında çiftçiye verilen küçükbaş hayvanlarda koyun-keçi vebası çıkmasının ardından 27 köy ve 5 mahalle karantina altına alınmıştı.

Bir hastalıklı hayvan ve karantina haberi de Samsun'un Havza ilçesinden geldi. Samsun'un Havza ilçesinde 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 29 Temmuz'da 7 mahallede 11 çiftçiye 374 koyun ve keçi dağıtıldı. Dağıtıldıktan kısa bir süre sonra hastalanan hayvanlarda vebaya rastlandı. Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, 7 Mahalle karantina altına alındığını söyledi. Öte yandan İzmir'in Bergama ilçesinde de küçükbaş hayvanlarda veba nedeniyle 20 mahalle karantina altına alınmıştı.

'ALIRSANIZ ALIN ALMAZSANIZ YEDEKTE BEKLEYEN KİŞİYE VERİRİZ'

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; genç çiftçileri desteklemek için yapılan koyun ve keçi dağıtımı Havza ilçe kırsalında bulunan mahallelerdeki vatandaşları endişeye düşürdü. Teker teker hastalanıp ölen koyun ve keçilerde yapılan kontrollerde veba olduğu ortaya çıktı. Koyunların hastalıklı olduğunu bilen çiftçileri mağdur duruma düştükleri için yetkilelerden yardım istedi. Ancak yardım yerine, "Alırsanız alın almazsanız yedekte bekleyen kişiye veririz' tehdidiyle karşılaştılar.

'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında koyun alan Hasan Alkan, "Koyunların hastalıklı olduğunu bildirdiğimiz halde yetkililer bize ‘alırsanız alın almazsanız yedekte bekleyen kişiye veririz dediler. Bizler de almak zorunda kaldık. Aradan 10-12 gün geçince koyunlarda rahatsızlıklar başladı, ölümler başladı. OMÜ Veteriner Hekimlik Fakültesine götürdük ve koyunların vebalı olduğu ortaya çıktı. Kurban Bayramı öncesinde mağdur olduk" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar