Gençlik ve Spor Bakanı’na: Amedspor bu ülkenin takımı değil mi?

Gençlik ve Spor Bakanı’na: Amedspor bu ülkenin takımı değil mi?
HDP’li Garo Paylan, vizyon belgesinde yer alan 'ayrımcılıkla mücadele' ibaresine karşılık, Amedspor’a yapılan saldırıları hatırlattı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 10’uncu birleşiminde Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşülüyor. HDP Diyarbakır Milletvekili ve komisyon üyesi Garo Paylan, görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıkladığı vizyon belgesinde yer alan "ayrımcılıkla mücadele" ibaresine atıfta bulunarak Amedspor’a dönük saldırıları gündeme taşıdı.

Paylan, "Strateji belgenizde, ayrımcılıkla mücadeleyi temel bir hedef olarak ortaya koyuyorsunuz. Oysa siyaset arenasına baktığımızda, Sayın Bakan siz de görüyorsunuz, ciddi bir kamplaşma, kutuplaşma, ötekileştirme var, bunun da gençlere yansıması var, üniversitelere yansıması var, spor sahalarına yansıması var" dedi.

"SAYIN BAKAN BİR TAVIR ALDINIZ MI?"

Konuya örnek olarak Amedspor’a yapılan saldırıları hatırlatan Paylan, "Ya, bu ne Amedspor’muş arkadaş, memleketin bir Amedspor’u var, memleketin neresine giderse gitsin, bakın geçenlerde Sakarya’daydı, gördünüz orada yaşananları. Ciddi bir nefret söylemi var, tribünlerden nefret içeren sloganlar var. Aynı zamanda da Sakaryaspor yöneticileri ne yapıyorlar? Orada bir billboard var biliyorsunuz, oraya nefret içeren, şiddet içeren görüntüleri koyuyorlar. Ya, Amedspor bu ülkenin takımı değil mi? Neden bu ayrımcılık, neden bu ötekileştirme? Buna karşı ne yaptınız Sayın Bakan? Bir tavır aldınız mı, bir açıklama yaptınız mı?" diye sordu.

"ARDA TURAN'IN SİLAHLA HASTANE BASMASI"

Paylan, futbolcu Arda Turan’ın silahla hastane basmasına da değinerek, "Bir başka sporcu bunu yapsaydı herhâlde hapisteydi ama şu anda elini kolunu sallayarak geziyor. Kim bizim rol modelimiz, kimler olacak? Geçen haftaki Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki örnekler, başka nefret örnekleri, Arda Turan’ın rol modelliği, Fatih Terim’in o külhanbeyi tavırları mı bizim gençlerimize örnek olacak yoksa gençleri kucaklaştıran, barıştıran örnekleri mi biz esas alacağız? Bakın, gençlerin en büyük sorunları, gençler geleceğe dair umutsuz Sayın Bakan. Anketlere bakın, gençler geleceğe dair umutsuz"diye konuştu. (MA) 

Öne Çıkanlar