Gerekçe 'Gezici' olması: Üniversite Fırat Tanış’ın oyununu iptal etti

Gerekçe 'Gezici' olması: Üniversite Fırat Tanış’ın oyununu iptal etti
Sakarya Üniversitesi, Fırat Tanış’ın tiyatro sahneleyeceği salonu, oyuncunun 'politik ve Gezici' olması gerekçeleriyle iptal etti.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçılar Müjdat Gezen ile Metin Akpınar’ı hedef göstermesinden sonra oynadıkları oyunlar da tek tek iptal edilmeye başlandı.

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün de Antep’te sahne almasının yasaklanmasından sonra Sakarya Üniversitesi de oyuncu Fırat Tanış’ın tiyatro oyunu için verilen Sakarya Üniveristesi Kültür ve Kongre Merkezi tahsisini iptal etti. 

İptal iddialarını Artı Gerçek’e doğrulayan Tanış’ın "Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım" adlı oyunların organizasyonunu üstlenen Anıl Medya yöneticisi, üniversite yönetiminin kendilerine gerekçe olarak Tanış’ın "politik" ve "Gezici" olmasını gösterdiğini belirtti.  

CUMHURİYET SAHNESİNDEN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Sahnesi, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile 20 Ocak'ta Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan 'Azizname' oyununun salon tahsisinin iptal edildiğini açıkladı. Açıklamada, salon tahsisinin iptalinin gerekçesinin Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e verilen destek olduğu iddia edildi. Daha önce Biletix üzerinden satışa sunulan oyun biletlerinin de satış taviminden çıkarıldığı görüldü.

Cumhuriyet Sahnesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Özür dilemesi gereken biz olmadığımız halde; mesleğimizin duayenleri ve büyük ustaları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e sosyal medya hesaplarımızdan destek mesajı yayımlamış olmamız sebep gösterilerek, 20 Ocak tarihli Sedirvan Kültür Merkezi salon tahsisimiz ilgili makamlarca iptal edilmiştir. Bu nedenle "Azizname" oyununu sergileyemeyeceğiz. Bizden kaynaklanmayan bu durum için kıymetli Sakarya seyiricimizden özür dileriz.

MUHALİF SANATÇILARIN ESERLERİ YASAKLANIYOR

Levent Üzümcü’nün oynadığı "Anlatılan Senin Hikâyendir" isimli oyununun yanı sıra Barış Atay’ın "Sadece Diktatör" adlı oyunu da yasaklanmıştı. 

Öne Çıkanlar