Gezi davasında yargılanan Tayfun Kahraman İBB yönetimine alındı

Gezi davasında yargılanan Tayfun Kahraman İBB yönetimine alındı
Taksim Dayanışması üyesi Dr. Tayfun Kahraman İBB'nin Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi aavası sanıklarından ve Taksim Dayanışması üyesi Dr. Tayfun Kahraman’ı İBB’nin Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine getirdi. Kahraman, uzun süre Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nde başkanlık yapmıştı.

TAYFUN KAHRAMAN KİMDİR?

2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde lisans eğitimine başlayarak, İstanbul’a yerleşti.
 
2004 yılında lisans eğitimini tamamlayarak, Şehir plancısı unvanı ile mezun oldu.

Mezuniyet sonrası, çeşitli yüksek lisans programlarına kayıt oldu. 2006 – 2010 yılları arasında 2 dönem TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nda Sekreter Üye görevinde bulundu ve Oda görevini profesyonel olarak sürdürdü.

2007 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde Kent Planlama Programında başladığı yüksek lisans eğitimini, 2010 yılında sunduğu "Kentlerde Kamu Mülklerinin Satışı ve Devlet Eliyle Kentsel Rant Üretimi: İstanbul Örneği" başlıklı tez çalışması ile tamamladı.

2010 ­- 2014 yılları arasında Oda Yönetim Kuruluğu üyeliği görevi yaptı ve 2009 ­- 2013 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Koruma Bölge Kurulu’nda uzman olarak çalıştı.

Şehircilik, Kent Planlama ve İmar Mevzuatı hakkında ders ve seminerler vermekte, kongre ve konferanslara konuşmacı olarak katılmakta, yazılı ve görsel basında demeç ve röportajları ile yer almakta ve çeşitli gazete, dergi ve haber sitelerinde yazıları yayınlanmaktadır.

 2014 – 2018 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi’nde danışman olarak çalışmalara destek veren Kahraman, 2014 yılından bu yana görev aldığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalıştı.(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar