Giresun'da sel ve heyelan: 1 kişi hayatını kaybetti

Giresun'da sel ve heyelan: 1 kişi hayatını kaybetti
Karadeniz'de etkili olan sağanak yağış sele neden oldu, çok sayıda ev su baskınına uğradı. Toprak yığını altında kalan bir kişi hayatını kaybetti.

Giresun'un Eynesil ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelana neden oldu. Kemerli köyünde, toprak yığını altında kalan 65 yaşındaki Hasan Zamba yaşamını yitirdi.

Eynesil’de akşam saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. İlçede dereler taştı, bazı köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ve Eynesil Belediyesine ait iş makineleri kapalı köy ve mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.  

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kemerli köyünde meydana gelen heyelanda ise Hasan Zamba, toprak yığını altında kaldı. İhbar üzerine köye giden AFAD ekipleri ve köylüler, Zamba’yı bulmak için çalışma başlattı. Zamba'nın cesedi, evine yakın mesafede Zıva Deresi'nde bulundu. Zamba'nın cansız bedeni otopsi için Eynesil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

METOROLOJİ UYARDI

Bu arada Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce Trabzon ve Giresun’un doğusu için yerel kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Yağışların yarın öğlen saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü, yer yer çok kuvvetli devam etmesinin beklendiği; heyelan, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. (DHA)

Öne Çıkanlar