Gitarist Alex Skolnick: Şarkım Gezi Direnişi’ne saygı duruşuydu

Gitarist Alex Skolnick: Şarkım Gezi Direnişi’ne saygı duruşuydu
Testament gurbunun gitaristi Skolnick, Taksim Square adlı şarkısının Gezi'ye bir saygı duruşu olduğunu söyledi.

Testament grubunun kurucularından Alex Skolnick, ‘European Conundrum Tour’ konserleri kapsamında verecekleri konserden önce konuştu. 2014 yılında ‘Planetery Coalition’ albümünde ‘Taksim Square’ adıyla yaptığı şarkıda Gezi Direnişi’ni selamlayan Skolnick, Türkiye’deki müziğe büyük ilgi duyduğunu söyledi. Gitarist Skolnick, ‘Taksim Meydanı’ şarkısının ilham kaynağını açıkladı.

Birgün’den Burak Abatay‘a konuşan gitarist, dünyanın dört bir yanından sanatçılarla iş birliği yapacağı bir dünya müziği albümü kaydetmenin hayalini kurduğunu belirterek, "Bunda geleneksel müzik hayranı oluşumun ve caz gibi birçok global öğeyi bir araya getiren bir müzik türüyle ilgilenmemin büyük etkisi oldu. Daha önce John McLaughlin’in Hindistan’ta yaptığı iş birlikleri ve Joe Zawinul’un işlerini de bu tarza örnek gösterebilirim. "Planetery Coalition" bu hayalin ürünü oldu; aynı zamanda benim ilk tamamıyla akustik albümüm. Dünyada tanıma şansı bulduğum birçok yetenekli sanatçıdan ikisi Türk; New York’ta yaşayan kanun virtüözü Tamer Pınarbaşı ve davulcu Engin Kaan Günaydın. Onların New York Gypsy All Stars grubundan ilham alan ve onları da dahil edebileceğim bir parça besteledim. Kısa bir süre sonra Gezi Direnişi başladı fakat Amerika’daki medyada henüz yer bulmamıştı. Türkiye’deki dinleyicilerim bana ulaştılar ve orada yaşananları paylaşmam için ricada bulundular. Hemen paylaştım, Amerika’da ilk paylaşanlardan biri de bendim. Sonrasında Türkiye medyası da paylaşımıma yer verdi. Şarkı da bu harekete bir saygı duruşu oldu" dedi.

Alex Skolnick; Matt Zebrovski ve Nathan Peck’in hard rock ve heavy metal klasiklerini, caz formunda yeniden yorumladıkları projeleri Alex Skolnick Trio ile gerçekleştirdikleri konserlerle 14 Mart akşamı Zorlu PSM’de olacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar