'Gitmeyin' diyemedim, ülkem adına bir kez daha utandım'

'Gitmeyin' diyemedim, ülkem adına bir kez daha utandım'
Samatya’da 31 Mayıs 2019 tarihinde bir Ermeni ailenin evini basan kar maskeli iki şahıs, o sırada evde yalnız olan Arpine Tumanyan’ı bıçaklamıştı.

12 gün önce Samatya’daki maskeli iki kişi tarafından bıçaklanan Ermeni kadın iki çocuğu ve kocasıyla Ermenistan’a dönme kararı aldı. Ailenin kararını doğrulayan HDP Milletvekili Garo Paylan, "Ailece ülkeyi terk etmeye karar verdiklerini söylediler. Gitmeyin diyemedim. Sorumlular utanmıyor ama, ben ülkem adına bir kez daha utandım" dedi.

Samatya’da 31 Mayıs 2019 tarihinde bir Ermeni ailenin evini basan kar maskeli iki şahıs, o sırada evde yalnız olan Arpine Tumanyan’ı bıçaklamıştı. Saldırganlar, "Bu başlangıç" diyerek kaçmıştı. Saldırıdan iki ay önce de aynıa ilenin kapısının önüne el yazısıyla "Gavurlar s…r" yazılı, altında da haç işareti bulunan bir not bırakılmıştı. İki çocuklu o aile, Ermenistan’a dönme kararı aldı. Korku yaşadıklarını söyleyen aile, saldırıdan sonra Samatya’daki evlerini terk edip, yakınlarının yanında kalıyordu.

GİTMEYİN DİYEMEDİM

Aileyi ziyaret eden HDP Milletvekili Garo Paylan, sosyal medya hesabından bir paylaşımla ailenin Ermenistan’a döneceğini doğruladı. Paylan, "Samatya’da bir Ermeni kadın 31 Mayıs günü nefret saldırısına maruz kaldı. Failleri hala yakalanmadı. Dünkü ziyaretimde, ailece ülkeyi terk etmeye karar verdiklerini söylediler. Gitmeyin diyemedim. Sorumlular utanmıyor ama, ben ülkem adına bir kez daha utandım" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar