Giza Piramidi'nin tepesindeki çıplak poz Mısır'ı karıştırdı

Giza Piramidi'nin tepesindeki çıplak poz Mısır'ı karıştırdı
Mısırlı arkeolog Zahi Havas görüntülerin photoshop hilesi olduğunu savundu.

Mısır'daki Giza Piramidi'ne tırmanıp giysilerini çıkaran çiftin videosu ülkede tartışma başlattı. Çift hakkında soruşturma başlatılırken, piramidin üzerinde cinsel ilişkiye girdikleri de iddia edildi.

Mısır'daki Giza Piramidi'ne giden ikili, tırmanış için gece yarısını seçti. Fotoğrafçı Andreas Hvid, sevgilisinin tırmanışını cep telefonuyla görüntüledi.

Zorlu tırmanış sona erdiğinde çift piramidin zirvesinde sigara içti. Daha sonra genç kadın fotoğrafçı sevgilisine üstsüz pozlar verdi.

Sosyal medyada yayınlanan videoda ikilinin birlikte çıplak verdikleri poz nedeniyle piramidin üzerinde cinsel ilişkiye girdikleri de iddia edildi.

​Mısır Eski Eserler Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Tarihi yapılar Bakanı Khaled al- Anani yaptığı açıklamada durumun 'kamu ahlakına aykırı' olduğunu söyledi ve videonun başsavcı tarafından inceleneceğini belirtti.

PHOTOSHOP HİLESİ Mİ VAR?

Bakanlığın eski çalışanlarından arkeolog Zahi Havas ise görüntülerin bir photoshop hilesi olduğunu savunuyor.

Havas, "Yüzde yüz photoshop. Gece yarısı piramitlere girmenin bir yolu yok. Ayrıca Giza Piramidi'nde taşlar yok. Görüntülerdeki taşlar çok küçük" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar