Göçük altındaki işçilerden birinin cansız bedenine ulaşıldı

Göçük altındaki işçilerden birinin cansız bedenine ulaşıldı
İzmir'de metro inşaatındaki göçükte toprak altında kalan işçilerden birinin cansız bedenine ulaşılırken diğer işçi için arama çalışmaları sürüyor.

İzmir'de, metro yer altı parkı inşaatında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan işçilerden 69 yaşındaki Mehmet Çiftçi'nin cansız bedeni toprak altından çıkartılırken, kayıp olan diğer işçi Mehmet Ali Yalçın'ın bulunması için çalışmalar sürüyor.

Konak ilçesinde bulunan Halkapınar semtinde, metro vagonları için yapılan yeraltı park alanının inşaatında Çarşamba günü göçük meydana gelmişti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kayıp iki işçiden Mehmet Çiftçi'den acı haber geldi. Gece boyunca devam eden çalışmalarda Çiftçi’nin cansız bedenine ulaşan ekiplerin cenazeyi çıkarmasının ardından olay yerinde bekleyen Çiftçi’nin yakınları sinir krizi geçirdi.

Kayıp işçi Mehmet Ali Çiftçi'ye ulaşmak için çalışmalar devam ederken, ailesinin bekleyişi de sürüyor.

HDP'Lİ ÇEPNİ: İŞ CİNAYETİ

Öte yandan göçüğün yaşandığı alanı ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, bölgeyi gezerken günlerdir olay yerine gelmeyen yetkilileri eleştirdi. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre belediye yetkililerinin ailelerle bile iletişim kurmadığını söyleyen Çepni, "Bu bir iş cinayetidir. Burada yaşanan göçük, beklenmeyen bir durum değil. Bu faciayı önleyecek gerekli tedbirlerin olmadığını aileler söylüyor, günlerdir de yapılan çalışmalar bunu gösteriyor" dedi.

Çepni, göçük altında kalan Mehmet Çiftçi ve Mehmet Ali Yalçın'ın yaşlarına rağmen çalışmak zorunda kalmasını da ülkede yaşayan işçilerin emeklilerin durumunu özetlediğini söyledi. Başka iş cinayetlerinin yaşanmaması için bu göçüğün yaşanmasına neden olan şeylerin iyi incelenmesi gerektiğini ifade eden Çepni, ölen işçilerin ailelerinin ihtiyaçlarını hızlıca giderilmesi için belediye yetkililerini göreve çağırdı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar