'Gözaltılar, Türkiye'de sivil topluma acımasız bir saldırı'

'Gözaltılar, Türkiye'de sivil topluma acımasız bir saldırı'
Osman Kavala'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür'ün yöneticilerine yönelik operasyon uluslararası alanda da tepki çekti.

Avrupa Komisyonu Türkiye Raportörü Kati Piri,  bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür'e yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi.

Piri, aralarında Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da bulunduğu 13 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak "Önde gelen akademisyenlerin ve Osman Kavala'nın Anadolu Kültür'ün yönetim kuruluna yönelik tutuklamalarla Türkiye sivil toplumuna başka bir acımasızca bir saldırı" dedi.

İLGİLİ HABER: GÖZALTINA ALINAN AKADEMİSYENLER KİMLER?

İLGİLİ HABER: AKADEMİSYENLERE OPERASYON: GÖZALTILAR SÜRÜYOR

'ALARM VERİCİ GELİŞME'

13 ismin gözaltına alınmasına bir tepki de Avrupa Konseyi'nden geldi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, "Aralarında Hakan Altınay’ın da bulunduğu bir grup akademisyenin gözaltına alınmasından büyük endişe duyuyorum. Bu alarm verici gelişmeyi acil bir konu olarak Türk hükümetinin gündemine getireceğim" diye konuştu.

'ENDİŞE VERİCİ HABER'

Gözaltılara bir tepki de İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Article 19'dan geldi. Article 19'dan yapılan açıklamada, "İfade özgürlüğüne yönelik baskıların sürdüğü Türkiye'den endişe verici haber: Akademisyen ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin aralarında bulunduğu 13 kişi bu sabah gözaltına alındı" dendi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar