Gözaltına alınan köylülerden haber alınamıyor

Gözaltına alınan köylülerden haber alınamıyor
Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar (Mûşîyan) köyünde bu sabah yapılan operasyon sonrası çıkan çatışmada sivillerin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Köye girmeye çalışan vekiller de engellendi.

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar (Mûşîyan) köyünde bu sabah yapılan operasyon sonrası çıkan çatışmada sivillerin hayatını kaybettikleri belirtiliyor. Çatışma sonrası bölge giriş-çıkışlara kapatıldı.

MA'nın ulaştığı HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, çatışma sonrası bölgeye gittiklerini fakat askerler tarafından kendilerine ‘bölgenin giriş çıkışlara yasaklandığını’ bildirildiğini ve bu nedenle bölgeye gidemediklerini söyledi.

‘ASKERİ ABLUKA DEVAM EDİYOR’

Ağrı Valisi ile telefon görüşmesi yaptığını ifade eden Koç, "Valilikle görüştüm ve bana aktardıkları bilgilere göre  ‘köyde çatışmanın çıktığını ve 3 PKK’linin öldürüldüğü, 5 askerin yaralandığını, bir sivilin ise yaralandığı’ bilgisi verildi. Daha sonra ulaşabildiğimiz köylülerin iddiasına göre ise çatışmada siviller de hayatlarını kaybetti. Çatışma sonrası köyü ablukaya alan askerler köylüleri okul bahçesinde toplayarak darp etmiş ve daha sonra birçok köylü gözaltına alınmış. Biz de gözaltına alınan köylülere ulaşamaya çalıştık fakat köylülerin nerede tutulduklarını öğrenemedik. İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden avukatların ise kollarından tutularak dışarı atıldığını öğrendik. Konuya ilişkin bir kez daha Valilik’le görüşmeye çalıştık fakat telefonlarımıza cevap verilmedi. Biz de yarın milletvekili arkadaşlarımızla tekrar bölgeye gideceğiz" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı) 

Öne Çıkanlar