3. Havalimanı'nda gözaltına alınanlar açlık grevine başlıyor

3. Havalimanı'nda gözaltına alınanlar açlık grevine başlıyor
İnşaat İş Sendikası: Arkadaşlarımızın hayatlarından endişeliyiz.

3. Havalimanı inşaatında asgari çalışma koşulların yerine getirilmesi için yapılan protestolarda gözaltına alınan üç kişi bugün açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. İnşaat-İş Sendikası konuya ilişkin açıklama yaptı.

Talepleri için eylem başlatan üçüncü havalimanı işçilerinden gözaltına alınan İnşaat İş yöneticileri Yunus Özgür ve Deniz Gider ile HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın şoförü Yusuf Yılmaz açlık grevine başlayacak.

İnşaat İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, "Arkadaşlarımız insani talepleri karşılanmadığı için bugün açlık grevine başlıyor. Avukatları ile görüştürülmüyorlar ve nerede tutulduklarına dair bugüne kadar bilgi alamadık. Bugün bir inşaat işçisi serbest bırakıldıktan sonra bize ulaştı ve yöneticilerimizin Arnavutköy İlçe Jandarma’da tutulduğunu aktardı. Arkadaşlarımızın hayatlarından endişeliyiz. Türkiye İşçi Partisi'nden Yusuf Yılmaz'ın da sendika yöneticilerimizle beraber açlık grevine girdiğini öğrendik. Yunus Özgür, Deniz Gider ve Yusuf Yılmaz insani hakları için açlık grevindeler" denildi.

‘GÖZALTINDAKİ İŞÇİ SAYISINI BİLMİYORUZ…’

Gözaltında tutulan diğer işçilere ilişkin de bilgi aktaran sendika yöneticisi, "Gözaltında tutulan işçi sayısını bilmiyoruz. Çünkü şantiye girişinde de gözaltına alınan arkadaşlarımız oluyor’" diye konuştu. Gözaltında tutulan işçilerin ailelerine ise bilgi verilmediğini kaydeden sendika yöneticisi, jandarmaya giden ailelere işçilerin gözaltında olmadığının söylendiğini fakat sonradan gözaltında çıktıklarını aktardı.

İnşaat- İş'in sosyal medya hesabından paylaşılan mesaj şu şekilde:

 

Öne Çıkanlar