Gözaltındaki Evrensel yazarı Ayşegül Tözeren, kelepçe ile hastaneye götürüldü

Gözaltındaki Evrensel yazarı Ayşegül Tözeren, kelepçe ile hastaneye götürüldü
Ayşegül Tözeren hücresinden avukatları aracılığı ile mesaj daha gönderdi: Bugün hayatımda ilk kez kelepçelendim.

Evrensel yazarı, Edebiyat Eleştirmeni ve Hekim Ayşegül Tözeren gözaltında tutulduğu hücresinden avukatları aracılığı ile mesaj daha gönderdi.

Ayşegül Tözeren sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken ellerinin kelepçelendiğini ve bunun başına ilk kez geldiğini vurguladı. Ayrıca gözaltındayken doğum gününü kutlayan arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. 

Tözeren'in mesajı şöyle:

"Akıl almaz bir ihbarla başlatılan bu sürecin hala kötü bir rüya olduğunu düşünmek, öyle hayal etmek istiyorum ama hala uyanamadım, işin aslı uyuyamadım da... Çünkü başımda hiç sönmeyen bir floresan var. Bugün hayatımda ilk kez -bunu vurguluyorum benim trafik cezam bile yoktur- kelepçelendim.Böyle hastaneye götürürdüm  Ben de size söylediğim gibi göğe baktım. Sevgili anneannemin bulutların üstünden "Rumeli inadını" hatırladım, başımı dik tuttum, kelepçeler için İstanbul Protokolü'nü hatırlattım... Ben kimlerin öğrencisiyim? Doğum günüme katılan herkese çok teşekkürler. Sizi çok seviyorum. Ne diyordu Cemal Süreya... "Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza!"

Ayşegül Tözeren, önceki mesajında on beş yıldır tıbba hizmet ettiğini, belki de bundan daha çok edebiyata hizmet ettiğini de söyleyerek dayanışma çağrısı yapmıştı.  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar